Gömü altın yalanıyla 1 milyonluk vurgun

Ortaca ilçesiyle Aydın'ın Söke ve Nazilli ilçelerinde polisin düzenlediği operasyonda “Gömü altın bulduk” diyerek 6 ayda 1 milyon TL’ye yakın dolandırdıkları iddia edilen 22 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre;...

Gömü altın yalanıyla 1 milyonluk vurgun

Ortaca ilçesiyle Aydın'ın Söke ve Nazilli ilçelerinde polisin düzenlediği operasyonda “Gömü altın bulduk” diyerek 6 ayda 1 milyon TL’ye yakın dolandırdıkları iddia edilen 22 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; “Gömü altını bulduk” diyerek vatandaşlara dolandırıcılık yaptıkları iddiası ile belirlenen kişilere yönelik Aydın'ın Söke ve Nazilli ile Muğla'nın Ortaca ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda; Ortaca ilçesinde gözaltına alınan Gürdal Çengelci ve diğer iki İlçelerde ise, 22 kişi gözaltına alındığı öğrenildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, gömü altını bulduklarını söyleyerek vatandaşlara sahte altın ile dolandırıcılık yaptıkları belirlenen sahte altın çetesini 6 ay süreyle takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu çete üyelerinin Aydın'ın Söke ve Nazilli ile Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki bazı kişilerle irtibat halinde oldukları belirlendi.

Ortaca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri Ortaca’da Söke ve Nazilli İlçelerinde ise polis, üç ilçe ile birlikte eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ortaca da işletme sahibi olan Gürdal Çengelci’ye ait ev, iki işyeri ve arabasında aramalar yapıldı. Zanlının işyeri, evi ve arabasında yapılan aramalarda aranan her hangi bir şeye rastlanamazken, şahsın suç aleti olarak, bazı eşya ve evraklarına el konuldu. Bugüne kadar pek çok kişiden toplam 1 milyon lirayı bulan vurgun yaptıkları ileri sürülen şüpheli Gürdal Çengelci Ortaca Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerin sonunda; Aydın’dan gelen polislere teslim edildi. Zanlıların Aydın Emniyet Müdürlüğü ve diğer İlçelerde yapılacak işlemlerinin bitiminde önümüzdeki Cuma Günü Söke Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.