Göl kenarında kitap okudular

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Armağanınız kitap olsun” projesi çerçevesinde okullardan birer temsilci sınıflar Köyceğiz Göl kenarında bir araya gelerek 1 saat boyunca...

Göl kenarında kitap okudular

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Armağanınız kitap olsun” projesi çerçevesinde okullardan birer temsilci sınıflar Köyceğiz Göl kenarında bir araya gelerek 1 saat boyunca kitap okudu.

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Armağanınız kitap olsun” projesi çerçevesinde 2 bin öğrenci Köyceğiz Gölü kenarında kitap okudu. 1 saat boyunca kordonda kitap okuyan öğrenciler güzel bir tablo oluşturdu.

Düzenlenen etkinliğe Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Duymuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Ayrıca Muğla Yabancılar Dayanışma Derneği etkinlikte öğrencilere 1000 adet kitap hediye ederek düzenledikleri 11 bin kitap dağıtım kampanyasının startını vermiş oldu.

Köyceğiz Belediyesi ise kitap okuma yarışmalarında dereceye giren 10 öğrenciye Belediye                       Başkanı Kamil Ceylan tarafından hediyeleri verildi.

Törende konuşan Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu; “Derneğimiz 2014 yılı içerisinde Muğla genelinde okuyucu ile buluşturacağı 11.000 kitap kampanyasının ilk 1000 adet kitabını bu projeye katılan örgencilerimize dağıtarak Köyceğiz'den başlatmış bulunuyoruz. Bizler her ay bir farklı mekanlarda kitap toplayıp dağıtacağız. Yıl sonunda bu projeye ek olarak da yerel idareler ile birlikte kütüphane açma hedefimize de adım adım yaklaşıyoruz. Bu projeye katkı sunan herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylanda yaptığı konuşmada; ''Bu tür etkinlikleri belediye olarak her zaman destekleyeceklerini, okumanın genç yaşta alışkanlık haline getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak ise; “İlçemizde okuma alışkanlığını hem öğrencilerimize hem de ailelere yaymak istiyoruz. Bu projeyle de okul kütüphanelerine destek vermiş olacağız. Ayrıca Osmanlı'dan bugüne Köyceğiz mekteplerindeki sınıf geçme belgesel arşivi sergisini de açarak farkındalık yarattık” diye konuştu.

Etkinlik sonunda tüm öğrenciler bir araya gelerek sevinç gösterisinde bulundular.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.