Gökyüzü ve deniz renklendi

Muğla’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstüne çıkması üzerine vatandaşlar Ula İlçesi Akyaka beldesine akın etti. Kent merkezinde termometrelerin 40 derecenin üstünde göstermesi ve bunaltan sıcakların yaşanması...

Gökyüzü ve deniz renklendi

Muğla’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstüne çıkması üzerine vatandaşlar Ula İlçesi Akyaka beldesine akın etti. Kent merkezinde termometrelerin 40 derecenin üstünde göstermesi ve bunaltan sıcakların yaşanması üzerine vatandaşlar, deniz kenarına akın ederek hafta sonunu denizde serinleyerek değerlendirdi. Kendilerini Akyaka’nın serin sularına bırakan vatandaşlar, gün boyu deniz’in, kumun ve güneşin keyfini çıkardı. 

Hafta sonunu farklı yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler ise Akçapınar sahilinde rüzgar ve uçurtma sörfü yaptı. Rüzgar ve uçurtma sörfü için Almanya, Hollanda, İngiltere, Rusya, Almanya, Yeni Zellanda ve Avrupa ülkelerinden gelen yerli ve yabancı günlük 120 turist sporcu, gün boyunca rüzgarla adeta dans ediyor.  Akyaka'daki okullarda eğitim gören yerli ve yabancı yüzlerce sörf tutkunu gün boyunca aynı anda uçurtma ve rüzgar sörfü yaparak izleyicilere görsel şölen sunuyor.

Rüzgar ve uçurtma sörfü eğitmeni Burçak Doğan, Akyaka'nın rüzgar ve uçurtma sörfü açısından dünyanın önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, “Akyaka lokal rüzgarıyla ünlü. Dünyanın birçok yerinden buraya eğitmen, öğrenci ve sporcu geliyor. Özellikle Almanya, İngiltere, Hollanda, Rusya ve Avusturya'dan çok sayıda gelen var" diye konuştu.  Akçapınar sahilinde sürekli esen rüzgar olduğunu vurgulayan Doğan,  “Rüzgar sürekli estiği için sporcuların ekipmanlarını değiştirmelerine gerek kalmıyor. Bu nedenle yabancıların tercihi de bu yönde oluyor. Sörfçüler burada sabah suya girdikten sonra küçük aralar vererek güneş batana kadar antrenman yapıyor. Her yıl yaklaşık 15 bin sörfçüyü ağırlıyoruz. Bu rakam her geçen yıl artıyor" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.