Gökyüzü şenlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 14. Ölüdeniz Hava Oyunları, nefes kesen gösterilere sahne oluyor. Yazdan kalma günlerin yaşandığı Ölüdeniz’de paraşütçüler gökyüzünü turistler de sahilleri şenlendirdi.Fethiye'nin...

Gökyüzü şenlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 14. Ölüdeniz Hava Oyunları, nefes kesen gösterilere sahne oluyor. Yazdan kalma günlerin yaşandığı Ölüdeniz’de paraşütçüler gökyüzünü turistler de sahilleri şenlendirdi.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 40 ülkeden 400'ü yabancı toplam 550 pilotun katılımıyla başlarken nefes kesen gösteriler yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi ile izleniyor. Babadağ hava sporları merkezinde yapılan açılış törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz daire amirleri ve paraşüt pilotları katıldı.

550 paraşütçü katıldı

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan 1970 metre yüksekliğindeki Babadağ’dan uçan paraşütler gökyüzünü renk cümbüşüne çevirdi. Belcekız Plajına inen Paraşüt pilotları pilajdaki yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından sık sık alkışlanıyor. Festivalin başlamasının ardından yabancı ve Türk sporcuların nefes kesen akrobatik atlayışları gerçekleştirildi. Yamaç paraşütleriyle serbest atlayış yapan sporcular, heyecan dolu gösteriler sundu. Havada kendilerini boşluğa bırakarak yarasa ve Base Jump gösterileri sunan sporcular ise, izleyicilerden büyük alkış aldı. Festival kapsamında Türk Hava Kurumu'na (THK) ait mikrolight ve paramotor uçuşlarıda gerçekleştiriliyor.

Festival Komitesi koordinatörü Kadri Tuğlu, festivalin renkli görüntülere sahne olduğunu belirterek yöredeki tesislerin yüzde 100 doluluk yaşadığını belirterek, "40 ülkeden 550 sporcu, Ölüdeniz’i canlandırdı. Hem yamaç paraşütü gelişiyor hem de yörede turizm sezonu uzamaktadır” dedi.

74 bin uçuş gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan da, 2013 yılı içinde Babadağ'ı kış turizmine açmak ve her seviyedeki yamaç paraşütü sporcusuna hizmet vermek amacıyla alternatif pist alanları yapıldığını belirterek, "Babadağ’a 1 milyon TL'lik daha yatırım yapılacaktır. bu proje ile 1200 metre alternatif pisti ve 4 kilometrelik daha stabilize yolun parke kaplanma işi tamamlanacaktır. böylece tüm dünyada yamaç paraşütü sporunun tek rotası Babadağ olacaktır. 2012 de 62 bin olan uçuş sayımız 2013 sezonunda 74 bin olmuştur. bu rakamlar Babadağ’a yapılan yatırımların bölge turizmine ne kadar olumlu olduğunu göstermiştir teleferik projesi tamamlandığında Babadağ dünya'nın ve ülkemizin marka değerine sahip bir uçuş merkezi ve turizm alanı haline gelecektir" dedi.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise, "Hava oyunları festivali ile Babadağ, Türkiye'nin ve tüm dünyanın en gözde paraşüt merkezi haline gelmiştir. Bu yıl paraşütle uçuşun 216. yıl dönümünde festival start almıştır" dedi.

“Babadağ Altın Dağ oldu”

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, Babadağ altın yumurtlayan değil ama altın bir dağ haline geldiğine işaret ederek, "Şartlar daha da iyileştirildiğinde çok daha iyi gelir kapısı olacaktır. geçtiğimiz yıllarda 64 bin olan uçuş rakamı bu yıl 75 bine bulacaktır tahminindeyiz. buradan ülkemize ciddi bir ekonomik girdi sağlanmaktadır. Yeni pistler açılıp teleferik gerçekleştiğinde turizm sezonu da uzayacaktır şu anda altı ay olan sezon 12 aya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.