Göktepe Şenliği gerçekleştirildi

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği’ne katılarak vatandaşlarla ve bölge üreticileriyle bir araya geldi. Başkan Gümüş, “İlçemizi ve mahallelerimiz tanıtan, bölge üreticimizi...

Göktepe Şenliği gerçekleştirildi

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği’ne katılarak vatandaşlarla ve bölge üreticileriyle bir araya geldi. Başkan Gümüş, “İlçemizi ve mahallelerimiz tanıtan, bölge üreticimizi bilgilendiren ve yerel tohumların kullanımını yaygınlaştıran bu tarz organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği, Kimya Mühendisi ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Şeyma Gümüş Işık’ın ‘Zeytinyağı ve Sağlık-Zeytinyağı tadımı’ sunumuyla başladı. Işık, şenlik katılımcılarına ve bölge üreticilerine zeytinyağının insan sağlığı üzerine etkisi, zeytinyağının doğru saklanması ve zeytinyağı tadım teknikleri ile ilgili bilgiler aktardı. Işık’ın sunumunun ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından şenliğin açılış töreni yapıldı. Açılış töreninde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şenliğin bölgenin tanıtımına koyduğu katkıya dikkati çekerek, “Kurulduğumuz günden itibaren mahalleye dönüşen köylerimize yönelik projeler ürettik. İlçe merkezimizdeki vatandaşlarımız hangi şartlarda yaşıyorsa bu mahallelerimizdeki halkımızda aynı yaşam konforuyla yaşama hakkına sahiptir. Bu yüzden kırsal mahallelerimize yönelik, pek çok projeye imza attık ve bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği ile bölgedeki üreticilerimiz alanında uzman olan isimlerin sunumlarıyla ürünlerin doğru üretimi ve saklanması teknikleri hakkında kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca tohum takas etkinliği ile yerel tohumların tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşması sağlanacak. Menteşe Belediyesi olarak ilçemizi ve mahallelerimiz tanıtan, bölge üreticimizi bilgilendiren ve yerel tohumların kullanımını yaygınlaştıran bu tarz organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik takvimi içerisinde yer alan panele geçildi.  Prof. Dr. Ümmühan Gökovalı’nın yöneticiliğini yaptığı panelde Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Eczacı Atilla Totoş, Ziraat Mühendisi Sema Köseoğlu ve Ziraat Mühendisi Ali Şimşek, Coğrafi İşaretler, Zeytinyağı Üretimi ve Saklanması, Organik Tarım ve Organik Pazar, Toprak İşlemesiz Tarım hakkında şenlik katılımcıları ve bölge üreticilerini bilgilendirdiler. Panelin ardından tohum takas etkinliği gerçekleştirilirken şenlik katılımcılarına yemek ve Göktepe yöresine özgü çentme kuru biber ikram edildi. Şenlik daha sonra yöresel sanatçıları tarafından sahnelenen Türk Halk Müziği ve şiir dinletileri ile sona erdi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.