Gökalp, öğrenciler ile çöp topladı

Muğla Çevre Geliştirme Derneği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nce Yaraş Orman alanında Turgut Reis Lisesi Çevre Koruma Kulübü Öğrencileriyle birlikte çevre temizliği yapıldı.Çevre...

Gökalp, öğrenciler ile çöp topladı

Muğla Çevre Geliştirme Derneği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nce Yaraş Orman alanında Turgut Reis Lisesi Çevre Koruma Kulübü Öğrencileriyle birlikte çevre temizliği yapıldı.

Çevre Temizliğine Menteşe Belediye Başkan Vekili Murat Gökalp, Temizlik İşleri Müdürü Abdullah Şinoforoğlu, Muğla Çevre Geliştirme Derneği Üyeleri ve Turgut Reis Lisesi Çevre Koruma Kulübü öğrencileri katıldı.

Muğla Çevre Geliştirme Derneği Başkanı Nihal Yılmaz ,“Bizler, Çevre Geliştirme Derneği üyeleri olarak amacımız Çevre sorunlarına dikkat çekebilmek. Milyonlarca yıllık süreçlerde oluşan karbon varlıklarımızı sorumsuzca harcıyoruz. Dünyada enerji kaynakları hızla tükenmektedir, küresel ısınmada ve bunun sonucu olarak da iklim değişikliklerine neden olmaktadır. Çevre eğitiminin ana hedefi ise yeni bir insan tipini, tüketici bilincini topluma kazandırmak gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden çevre sorunlarına karşı duyarlı ve bilinçli bir insan modelini yetiştirmektir” dedi.

Çevre temizliğine katılan Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Gökalp, “Türkiye ortalamasının üzerinde bir yeşil alana sahip ilçemizin diğer il ve ilçelere örnek olduğunu düşünüyorum. Yine de gelecek nesillere daha temiz ve yeşil bir çevre bırakmak için daha da fazlasını yapmalıyız. Bunun da genç nesillerimize çevre bilincini aşılamak ile olacağını düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.