Girmeler Mağarası turizme açılıyor

Seydikemer ilçesi yakınlarından Girmeler Mağarası turizme kazandırılıyor. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, mağarada incelemelerde bulunurken yöre sakinleri ile de bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.Çalışmalar hakkında...

Girmeler Mağarası turizme açılıyor

Seydikemer ilçesi yakınlarından Girmeler Mağarası turizme kazandırılıyor. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, mağarada incelemelerde bulunurken yöre sakinleri ile de bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Köken; “Seydikemer İlçesi’nin yaklaşık 5 km güneyinde bulunan Girmeler Mağarası yerleşim alanı iki farklı karstik mağara ile mağara girişleri önündeki açık bir düzlükten oluşmaktadır. Bu alanda 1985 yılındaki kontrolsüz kazılar esnasında tamamen tahrip edilen bir höyüğün kalıntıları tespit edilmiştir. Girmeler Mağarası prehistorik çağlardan günümüze kadar uzanan süreçte buluntular içermesiyle Likya Bölgesi yerleşim tarihine önemli katkılar sunmaktadır. Höyük kalıntılarında yapılan incelemelerde alanın M.Ö. 9. binin sonlarında iskan edildiğini ortaya koymuştur. Girmeler Mağarası, aynı zamanda Anadolu’nun batısında Mezolitik dönem yerleşimi üzerine Neolitik ve Kalkolitik dönemlerde de yaşam izleri veren sayılı yerleşimlerden biridir. Kalkolitik Dönem sonrası yerleşim izleri büyük oranda tahrip olmuştur. Yüzeye yakın katmanlarda daha çok Demirçağ, Roma, Bizans ve son olarak Osmanlı Dönemi buluntularına rastlanılmıştır.”dedi.

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.