Genek’ten, Madımak açıklaması

CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, Madımak’ta 33 aydının ölümü ile sonuçlanan olayın yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, yangında diri diri yakılan aydınları andı.Genek açıklamasında şunları söyledi:2...

Genek’ten, Madımak açıklaması

CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, Madımak’ta 33 aydının ölümü ile sonuçlanan olayın yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, yangında diri diri yakılan aydınları andı.

Genek açıklamasında şunları söyledi:

2 Temmuz 1993 yılında Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında, 33 aydın ve yazar, Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmiştir.Aralarında Aziz Nesin, Asım Bezirci, Nesimi Çimen, Arif Sağ, Muhlis Akarsu ve Hasret Gültekin gibi sanatçıların olduğu bir organizasyon, maalesef dinci örgütlerin kışkırtması sonucu katliama dönüşmüştür.Sayıları 15 bini bulan kalabalık,içlerinde sanatçı ve aydınların bulunduğu, Madımak Oteli’ni ateşe vermiş,katliam yapmış ve aydınları öldürmüştür.Devletin ve yetkililerin hiçbir önlem almaması ve olaya karışan kişilerin bazılarının yakalanamaması olayların ciddiyetinin ne kadar ele alındığının bir kanıtıdır.

Bugün dahi, Madımak Oteli’nin müze yapılması işlemleri tamamlanmamış ve hiçbir girişimde bulunulmamıştır. Olaylarda yaşamını yitiren, 33 aydın,şair, ozan ve düşünürü saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

2 Temmuz cehaletin,kör karanlığın,vahşetin,insan sıfatında hortlamasıdır. İnsan ve insanlık adına bir utançtır.Kanayan yaramızdır. Dilinde din sözcüklerini bilinçsizce taşıyan,insan sıfatına layık olmayan kişiliklerin,tiksindiren kanlı bir resmidir. 2 Temmuz’u unutmadık,unutturmayacağız.”

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.