Genek, güven tazeledi

CHP Yatağan İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, Yatağan Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Kamil Genek, 3’üncü kez tekrar seçilerek güven tazeledi.İlk olarak Kongrenin...

Genek, güven tazeledi

CHP Yatağan İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, Yatağan Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Kamil Genek, 3’üncü kez tekrar seçilerek güven tazeledi.

İlk olarak Kongrenin divan başkanlığına seçilen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, partililere seslendi. Mevcut yönetimin görev süresi içerisinde gerçekleştirilen seçimlerde başarılı sonuçlar aldığını belirterek, yönetimi ve partilileri kutlayan Üstündağ; “ 7 Haziran seçimlerinde milletimizin yüzde 60’ı koalisyonu tercih etmiştir. Fakat koalisyon kurulamadı bunun nedeni de MHP’nin AK Parti’nin güdümüne girmesidir. Maalesef 1 Kasım seçimlerinde ülke insanımız sandığa terör ve ekonomi korkuları ile gitmiştir. Bu da tutmuştur. Yeni bir anayasa yapılacaksa bu anayasa çoğulcu, katılımcı ve demokratik bir anayasa olmalıdır. Bu dönemde, bize düşen, daha da kenetlenerek bu baskılara, zulme, tek adamlığa ve dayatmalara karşı koymaktır. En önemlisi ise vakti geldiğinde bu iktidara karşı bir seçenek olmak ve halkımızın teveccühünü kazanmaktır” dedi.

AK Parti ve MHP’liler erken ayrıldı

Kongrenin divan başkanlığına seçilen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, siyasi konuşma yapmaya başlayınca AK Parti ve MHP İlçe Başkanlarıyla birlikte kongreye misafir olarak katılan çok sayıda partili salondan ayrıldı.

Kongre Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. Kongreye, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Ablan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Milletvekili adayları, çevre ilçe ve belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Gündem maddelerinin okunup oylanmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. Yatağan’da partinin bayrağını her zaman yüksekte tutularını belirten, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık yaptığı konuşmada; “Belediye hizmetlerimizde Büyük Şehir Belediyemizle iş birliği içinde devan ediyor yapılması gereken ne varsa yapılacak. Bir İlçede oylar düşüyorsa yerel yönetim başarısızdır artıyorsa başarılıdır, biz her seçimden başarıyla çıkıyoruz. İlçe kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan delegeler, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Ablan birer konuşma yaptılar.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın Türkiye’de CHP’li Belediye Başkalığı olan İllerde yüzde 49’la en yüksek oyu aldığını belirterek herkese teşekkür etti. Gürün; “Üst üste seçimler yaşamamıza rağmen başarılı sonuçlar aldık, eleştiriye açığız ama hedsiz olmalı bir kişi bir yere seçiliyorsa ona saygı duyulmalı, herkes sorumluluk alırsa oylarımızı daha ileriye taşırız” ifadelerini kullandı.

Kongrede konuşan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Ablan da şunları söyledi: “İktidar 7 Haziran sonrası halkı korkutarak oyunu aldı. Ancak biz Muğla’da oyumuzu artırdık, daha da artırırız. Sizden ricam eleştiri yaparken bunları araştırın. Eleştirilerinizi bize ulaştırın Partimiz Muğla’da tarihinin en yüksek oyunu aldı, buna göz ardı etmeyin. Birbirimizi sımsıkı sarılalım saygı duyalım. Ben İl genelinde başarılı çalışma yapan yöneticileri kadın ve gençlik kolları üyelerini ve tüm partililerimi yürekten kutluyor teşekkür ediyorum. Hedefimiz iktidar olmaktır 2019 yerel seçim çalışmalarını bugün buradan başlatıyorum.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucunda Kamil Genek Başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Nadiye Asu Arda Uysal, Semih Serttaş, Tufan Subay, Ziya Alpözen, Mehmet Uyan, Fevziye Orman, Ali Turbalıoğlu, Suat Işık, Mehmet Özbay, Başak Yaman Arslan, Ali İhsan Yanpeş ve Yakup Tekin.

Sonuçların açıklanmasının ardından tekrar seçilen Kamil Genek kongreye katılım gösteren ve oy kullanan herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.