Geleceğin bilim insanları projelerini tanıttı

Geleceğin bilim adamlarını yetiştirme amacını taşıyan “Bu Benim Eserim Proje Çalışması’nda başarılı bulunan projeler İzmir’de tanıtıldı. Çalışmaya Muğla ve ilçelerinden 12 proje katıldı.Bu Benim Eserim Proje Çalışması...

Geleceğin bilim insanları projelerini tanıttı

Geleceğin bilim adamlarını yetiştirme amacını taşıyan “Bu Benim Eserim Proje Çalışması’nda başarılı bulunan projeler İzmir’de tanıtıldı. Çalışmaya Muğla ve ilçelerinden 12 proje katıldı.

Bu Benim Eserim Proje Çalışması “İzmir Bölge Sergisi ve Ödül töreni” 08-10 Nisan 2014 tarihlerinde yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı-TÜBİTAK İşbirliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Bu Benim Eserim İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması” İzmir Bölge Sergisi, İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlendi.

Muğla genelinden toplam 12 özgün projeyle katılım yapılan Bölge Sergisine Muğla Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve ‘Bu Benim Eserim’ İl Koordinatörü Önder Uçak, İl ve Bölge Çalışma Grubu Üyeleri Rabia Kullapçı ve Hanife Yabanlı, Strateji Geliştirme Birimi Üyesi İlksen Mulcar katıldı.

Muğla il genelinde 61 eser arasından seçilen 12 proje arasında, Bodrum Turgut Reis Ortaokulu “Elektrik Üreten Sera” projesiyle, Bodrum Özel TED Koleji Ortaokulu “Sensörgör”, Dalaman Atatürk Ortaokulu “Bitki Elektriği de Sever”, Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu “Bu Havuz Başka Havuz”, Fethiye Özel Şehit Fethibey Ortaokulu “İçimizdeki Üçgenler”, Fethiye Üzümlü Ortaokulu “Kuzu Göbeğinin Antibakteriyel Etkisi”, Marmaris Aksaz Turgut Reis Ortaokulu “Üvez Bitkisi Mucizesi”, Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Y. Alim Yılmaz Ortaokulu “Bitkisel Boyaların Direnci”, Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu “Sessizliğin İçindeki Güzellik”, Milas Güllük Ortaokulu “Mısır Koçanından Kağıt” ve “Akgünlük ile Küfsüz ve Sıcak”, Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu “Klorofil Koruyucu İksir” adlı projeleriyle İzmir Bölge Ödül Töreni’nde yer aldılar.

10 Nisan 2014 tarihinde düzenlenen ödül töreninde Milas Güllük Ortaokulu “Akgünlük İle Küfsüz ve Sıcak” adlı projesiyle Ankara Final Sergisine gitmeye hak kazandı. Projeyi hazırlayan geleceğin bilim adamı adayları Eylül Keleş ve Beyza Batman ve danışman öğretmen Sevinç Gül ilimizi Ankara’da yapılacak olan final yarışması ve sergisinde temsil edecekler.

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.