Geleceğin bilim adamları yetişiyor

Muğla Özel Yönelt Koleji’nin “Okulda Bilim Projesi” kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniveristesi Eğitim Fakültesi ile işbirliğine gidiliyor. Bu doğrultuda üniversite kapılarını kolej öğrencilerine açtı.Muğla Özel...

Geleceğin bilim adamları yetişiyor

Muğla Özel Yönelt Koleji’nin “Okulda Bilim Projesi” kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniveristesi Eğitim Fakültesi ile işbirliğine gidiliyor. Bu doğrultuda üniversite kapılarını kolej öğrencilerine açtı.

Muğla Özel Yönelt Koleji  Proje Koordinatörü  Mehmet Ali Onaran tarafından başlatılan "Okulda Bilim Projesi" kapsamında Eğitim Fakültesi ile işbirliği yapılacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez ( MUBEM) inin kapıları Yönelt Koleji öğrencilere açıldı. Bilim Dükkanında öğrenciler bilimi yaşayarak öğrenecekler.

Öğrenciler  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Oğuz Ünver’in  Bilim  Dükkanında, Bilim uygulamaları  yapacaklar. Yönelt Koleji öğrencileri böylece başarılarına başarı katacaklar, daha küçük yaşta keşfedilerek, geleceğin bilim adamları olacaklar.

Muğla Özel Yönelt Koleji Proje Koordinatörü, Mehmet Ali Onaran,   Ulusal ve uluslararası özellikle TÜBİTAK  Projelerinde Muğla’yı ve ülkemizi temsil ederek çok sayıda ödüller alan yönelt koleji proje danışmanı bilim uygulamalarında, öğrencilerin hem sosyal hem de akademik açıdan başarılı olmalarında, önderlik yapıyor.

Muğla Özel Yönelt Koleji  Proje Koordinatörü  Mehmet Ali Onaran  proje ve çalışmalarla ilgili olarak  şunları şöyledi:  “Eğitimci olarak, özgün nitelikli ve kişisel kimlik sahibi öğrencilerin yetişmesi için çabalar harcıyoruz. Öğrencilerimizin, meraklı olması, yaratıcı olması, modern eğitimle gelen bilime  yönelik alışkanlıkları olması, bu alışkanlıklarını toplum yararına dönüştürebilen, ailesine, ülkemize yararlı nesiller yetiştirmek bizim görevimizdir. Bilgiyi yukarılara taşıyarak, bilim toplumu olmamız ülkemizin gelişmişlik düzeyindeki en büyük başarısı olacaktır. Gelecek nesillere yatırım yapmamız en büyük yatırım olacaktır. Belki vadesi uzundur ama ürünü tüm ülkemizin yüzünü güldürür dedi. Üniversiteler üst düzey akademik eğitimin inşa edildiği ve topluma bilim rüzgarının estirildiği  en kuvvetli  değerli kurumlarımızdandır. Öğrencilerimizin daha küçük yaşta keşfedilerek, bilimin içinde yüreklendirilmesi hepimizin adına sevindiricidir. Değerli Doç. Dr. Ayşe Oğuz Ünver  hocamıza öğrencilerimizi yüreklendirmek adına bizlere destek vermesinden son derece mutluluk duydum.  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yöneticilerini de bir kez daha teşekkür ederim.”

Muğla Özel Yönelt Koleji Müdürü  Orhan Boyacı ise; “ İlköğretim ve Ortaöğretim  öğrencileri hedeflenerek,  başlatılan‘‘Okulda Bilim Projesi’’ ile eğitim programları aynı zamanda Öğrencilerin yaparak, yaşayarak dersleri kavrama ve bilgiyi paylaşarak, kendilerini ifade etme becerilerini en üst düzeye çıkartmayı  hedefledik. Giderek  büyüyen  kolejimizin başarıları bizleri mutlu ediyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Oğuz Ünver’in   Bilim  Dükkanında, Bilim uygulamalarıyla öğrencilerimiz teorik derslerini pekiştirecekler. Değerli, Ayşe Oğuz Ünver  hocamızın,  okulumuza kadar gelerek öğrencilerimize bilgi ve beceri kazandırmada katkı sağlaması kurumumuzun akademik başarısına ivme kazandıracağı için kendisini teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.