GEKA desteğinde öğretmenlere eğitim

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde görev yapan 75 öğretmene “Öğretmenlerine Yenlikçi Okuma ve Yazma Eğitimi” projesi kapsamında sertifika verildi.Atakent...

GEKA desteğinde öğretmenlere eğitim

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde görev yapan 75 öğretmene “Öğretmenlerine Yenlikçi Okuma ve Yazma Eğitimi” projesi kapsamında sertifika verildi.

Atakent İlkokulu Sınıf Öğretmeni Erdal Gök tarafından hazırlanan Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA ) tarafından desteklenen Yaratıcı Okuma ve Yaratıcı Yazma projesiyle Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca’da yetmiş beş sınıf öğretmeni eğitim aldı. Eğitim sonunda Dalaman Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Alb.Murat Selçuk Çok, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş ve öğretmenler katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek programı çerçevesinde Eğitmenler Dr Nilay Yılmaz ve Ciğdem Odabaşı tarafından 6 günde tamamlanan eğitimlerde öğretmenlerin Yenilikçi Okuma ve Yazma alanında bilgi ve becerilerinin artırılması, farkındalık oluşturma, öğrencilere okuma alışkanlığı becerilerinin artırılması için sanatın birçok alanı kullanılarak farklı bir bakış kazandırması hedeflendi.

Projenin hazırlayıcısı Erdal Gök, yaptığı açıklamada; "Okuma kültürü edinmenin uzun soluklu çalışmalar gerektirdiğini ve okuma kültürünü okurun ancak eleştirel okumayı öğrenmekle kazanabileceğini biliyoruz. Bu yolculuğa çıkma kararını almak önemlidir, ancak bu yolculuğu yaşam biçimi olarak benimsemek ve sürdürmek daha da önemlidir. Yenilikçi okuma ve yazma etkinlikleri işte bu aşamada çocuklarda okuma isteği ve heyecanı uyandırma uygulamaları olarak karşımıza çıkar. Bu seminerde yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan okuma sürecinde neler yapılabileceği ele alınmıştır. Bir metnin yaratıcı okuma teknikleri kullanarak farklı biçimlerde nasıl okunabileceği, yaratıcı drama, resim, müzik, tiyatro, sinema ve dans gibi disiplinlerin okuma sürecine nasıl dahil edilebileceği açıklanmıştır” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.