“Fiden Kesme, Dik” kampanyası

Yenil Yıl kutlamaları öncesi ağaç katliamını önlemek amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından “ Fidan Kesme, Dik” kampanyası çerçevesinde fidan dağıtımı yapıldı.Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yeni yılda...

“Fiden Kesme, Dik” kampanyası

Yenil Yıl kutlamaları öncesi ağaç katliamını önlemek amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından “ Fidan Kesme, Dik” kampanyası çerçevesinde fidan dağıtımı yapıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yeni yılda süsleme çam fidanı katliamını önlemek için başlattığı ’Fidan kesme, dik’ kampanyası çerçevesinde Muğla ve ilçelerinde fidan dağıttı.

Muğla Sınırsızlık meydanında vatandaşlara fıstık çamı ve Selvi fidanı dağıtımı yapılırken, Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Vedat Dikici, amaçlarının fidanları kesmek yerine dikiminin yapılmasını sağlamak olduğunu açıkladı. Dikici, “Yeni yıl münasebetiyle bazı bölgelerde süslemek amacıyla çam fidanları kesiliyor. Muğla’da bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadı, fakat biz kesmek yerine dikiminin yapılmasını sağlamak amacıyla ‘Fidan Kesme, Dik’ kampanyası ile vatandaşlarımıza ücretsiz fıstık çamı ve Selvi fidanı dağıtıyoruz. Fidan dağıtımı 12 işletmemizde yaklaşık 30-40 bin adet dağıtılacak. Amacımız hem çevre bilincinin, hem de ağaç sevgisinin artmasını sağlamak. Muğla’da kaçak kesim konusunda sıkıntımız yok. Bunun yanında yılbaşı için fidan almak isteyen vatandaşlarımız olursa, Fidanlık Müdürlüklerimizde ücreti karşılığında fidan temini yapılacak” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.