Fethiye’de bir ilk gerçekleşti

Fethiye'nin dünyaca ünlü Ölüdeniz Kumburnu Plajı'nda buluşan engelli sporcular, oturarak plaj voleybolu oynayarak Türkiye'de bir ilke imza attı.Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Fethiye’de organize...

Fethiye’de bir ilk gerçekleşti

Fethiye'nin dünyaca ünlü Ölüdeniz Kumburnu Plajı'nda buluşan engelli sporcular, oturarak plaj voleybolu oynayarak Türkiye'de bir ilke imza attı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Fethiye’de organize edilen Oturarak Voleybol 1. Ligi 2. Etap müsabakaları için gelen engelli sporcular, Ölüdeniz Kumburnu Plajı'nda voleybola dikkat çekmek için oturarak gösteri maçı yaptı.

Plaj üzerinde oluşturulan sahada oturarak voleybol oynayan engelli sporcuların kum ve çakıl taşları üzerinde de oldukça rahat hareket ettiği görüldü. Çekişmeli anlara da sahne olan gösteri maçı kameralı drone ile gökyüzünden görüntülendi. Müsabaka Ölüdeniz manzarasıyla şölene dönüşürken, engelli sporcuların bazıları maçın ardından denize girerek stres attı.

Fethiye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Türkiye'nin turizm başkentlerinden birisinin Fethiye olduğunu belirterek, "Yine Fethiye'nin spor başkenti olması için çalışıyoruz. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile ilk kez Kumburnu'nda plaj voleybolu organize edildi. Bu organizenin Ölüdeniz'de yapılması Fethiye için çok önemli. Türkiye'de ilk kez bugün yapılan etkinlik şampiyonaya dönüştürülecek. Hatta uluslararası bir şampiyona olarak da planlanabilir" dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Milli Takım Antrenörü Yusuf Kenan Kök ise, "Dünyada yeni başlayan engelliler plaj voleybolunun ligini Ölüdeniz'de ve ülkemizde de başlatmak istiyoruz. Gençlik Spor Müdürlüğümüzün de destekleriyle lansman tanıtımını Ölüdeniz'de gerçekleştirdik. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu olarak plaj voleybolu liginin Fethiye'de Ölüdeniz Plajı'nda yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Plajda voleybol oynayan bedensel engelli sporcular, "Bizim için çok keyifliydi. Eğlenceli geçti. Salondan çıkıp plajda oynamak harika" dedi.(İHA)

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.