FETHİYE MARİNA TAŞINIYOR

Fethiye'de 1999'dan bu yana çözüm bekleyen tekne imal ve çekek yeri için son nokta konuldu. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye tekne imal ve çekek yerinin karaot mevkiine taşınması ile ilgili olarak ’’kamu yararı kararı’’nın...

FETHİYE MARİNA TAŞINIYOR

Fethiye'de 1999'dan bu yana çözüm bekleyen tekne imal ve çekek yeri için son nokta konuldu. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye tekne imal ve çekek yerinin karaot mevkiine taşınması ile ilgili olarak ’’kamu yararı kararı’’nın alındığını, böylece bürokratik prosedürün tamamlandığını açıkladı.

Fethiye Tekne İmal ve Çekek Yeri konusunu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşen ve Marina’nın taşınması için söz alan AK Parti Muğla milletvekili Ali Boğa; arazinin kullanımı ile ilgili gerekli, ’Kamu Yararı Kararı’nın kısa zamanda imzalanarak ilgili birimlerin bilgilendirildiğini belirtti.

İhracat Genel Müdürü iken, Bodrum İçmeler’de imal edilerek dünyaya pazarlanan ve marka haline gelen “Gulet” tipi yat imalatının Türkiye Kümeleme Projesi içine alınmasını sağlayarak Marmaris İçmelerdeki yat imalathanelerini gezen ve imalatçıların sorunlarını yerinde inceleyen Ali Boğa, Bodrum İçmeler, Marmaris Bozburun ve Fethiye 2. Karagözler-Kabak Koyu’ndaki çok zor ve ilkel şartlarda sürdürülen yat imalatının yerlerinin taşınmasını gündeme getirdiğini söyledi.

Ali Boğa konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı zamanında da bu konuda bir ekip ve bilgilendirme komisyonu oluşturarak Bodrum, Marmaris ve Fethiye Ticaret Odaları ve Deniz Ticaret Odaları, Milas Ticaret Odası Başkanlarının katılımıyla Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde toplantı düzenleyerek konunun önemi ve yapılacak işlemler ve sağlanacak devlet destekleri konusunda ilgilileri bilgilendirdiklerini açıkladı. Bu komisyonların üç ilçede de incelemeler yaptıklarını, ilgililerle görüşerek kendisine sunulan raporda, buralarda Yat İmal ve Çekek Küçük Sanayi Sitesi ya da Yat İmal ve Çekek Özel İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılması teklifinde bulunduklarını söyledi.

Milletvekili Ali Boğa, “Bu çalışmaların önündeki engelleri aşmak için aşama aşama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve ilgili kurumlarda takip yaptık, girişimlerde bulunduk. Daha sonra AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özdenin de iştirakiyle, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, AK Parti İlçe Başkanı ve Fethiye Yat ve Çekek İmalat ve Yapımcıları Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Bülent Taşan'dan oluşan bir heyetle Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü ile bir görüşme yapıldı. "Karaot mevkiindeki hazineye kayıtlı 95'inci parselin Fethiye Yat ve Çekek İmalat ve Yapımcıları Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatifi'ne tahsisinin sağlanması konusunda mutabakat sağlandı. Bu uzun süreç en sonunda “Kamu Yararı Kararı” ile tamamlanmış oldu. Herkese hayırlı olsun” dedi.

26 Kasım 2013 tarih ve 3665 sayılı yazı ile gelen onaydan sonra Kooperatif Başkanı Bülent Taşan’dan projenin gerçekleşmesi için gösterilen özveri ve destekten dolayı teşekkür yazısı geldiğini söyleyen Ali Boğa, “Fethiye’ye yılda 7 milyon dolar katma değer sağlayan yat imal ve çekek işleri ilkel ve zor şartlar altında yapılmak yerine artık Karaot Mevkiinde, modern bir yat imal ve çekek alanına kavuşacaktır. Ve şehir içindeki eski alan, daha önemli projelerde kullanılmak üzere ilçemiz halkına kazandırılmıştır” dedi.

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.