Fethiye Kent Kart uygulaması başladı

Fethiye Belediyesi tarafından otobüslerde ödemelerin kart ile yapılması amacıyla kent kart adı altında kartlı sisteme geçildi.Kartlı sistem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ve Metin...

Fethiye Kent Kart uygulaması başladı

Fethiye Belediyesi tarafından otobüslerde ödemelerin kart ile yapılması amacıyla kent kart adı altında kartlı sisteme geçildi.

Kartlı sistem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ve Metin Talaş ve E-Kent Teknolojileri ve Ödeme Sistemleri Şirketi Satış e Pazarlama Müdürü Fatih Çetin’in yapmış oldukları törenle kullanıma açıldı. Kent Kart sahibi olmak isteyen vatandaşlar Fethiye Belediyesi’ne başvurarak sahip olabilecekler. Gazi ve 65 yaş üstü vatandaşların bu kartı ücretsiz alabileceği ayrıca tam 1 TL ve öğrencilerin de 0,50 Kuruştan yükleme yaptırarak karta sahip olabilecekleri bildirildi.

Belediye otobüslerinde ödemelerin kart ile yapılması amacıyla kent kart adı altında kartlı sisteme geçildi. Gazi ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz alabileceği ayrıca tam 1 TL’den, öğrencilerin de 0,50 kuruştan yükleme yaptırarak kart sahibi olabilecekleri bildirildi. Kent Kart sahibi olmak isteyen vatandaşlar Fethiye Belediyesi’ne başvurarak sahip olabilecek.

Kent Kart uygulaması Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ve Metin Talaş ve E-Kent Teknolojileri ve Ödeme Sistemleri Şirketi Satış e Pazarlama Müdürü Fatih Çetin’in katıldığı törenle hayata geçti. Sistem ile ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Trafik Müdürü Fikret Kaynak, “Fethiye’de kent kart adı altında akıllı sisteme geçtik. Vatandaşlarımız belediyemize gelerek kartlarını alabilecekler. Daha sonra da kart içerisine ücret yükleterek kullanabilecekler. Gazi ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine önceden olduğu gibi sistemden ücretsiz yararlanabilecekler” dedi.

Kent Kart uygulamasının açılışını gerçekleştiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, “Nakit taşıma alışkanlığı nasıl kredi kartlarından sonra aza indirgenmişse bu tür uygulamalarla kartlı sisteme geçerek sıfıra indirgenecek. İşin doğrusunu söylemek gerekirse geç kalmış, bütün dünyanın çok daha önceden kullanmaya başladığı bir uygulamadır. Kendim de bir kullanıcı olarak sisteme bir yerden başlandığı için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu uygulamadan beklentim sadece otobüslerde değil Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası ve Fethiye Esnaf Odası ile görüşerek bu kart sahibi vatandaşlarımızın Yapmış olduğu ticaret ve alışverişlerde de belli bir indirimin sağlanmasıdır. Bu konu ile ilgili de arkadaşlarım altyapılarını hazırlıyorlar. Benim için vatandaşlar ne zaman her yapığı alışveriş ve ödemelerde bu kartı kullanırsa, uygulama benim için o zaman anlam kazanacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.