Fethiye Kart uygulaması başlıyor

Fethiye Belediyesi'nin her ay gerçekleştirdiği olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Başkanlığında yapılan Şubat Ayı Meclis toplantısına AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selahattin...

Fethiye Kart uygulaması başlıyor

Fethiye Belediyesi'nin her ay gerçekleştirdiği olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Başkanlığında yapılan Şubat Ayı Meclis toplantısına AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kayaman, Muhittin Kayabaş, MHP’li meclis üyeleri Dilek Dinçer ve Mehmet Yılmaz Cesur’un dışında tüm meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Belediye Meclisinde görüşülen toplam 7 madde oy birliği ile karara bağlandı. 5 i gündem maddesi 2 si gündem dışı toplam 7 maddenin görüşüldüğü Şubat ayımeclis toplantısında Kaymakamlık Hizmet binası önünde bulunan yeşil alanın peyzaj düzenlemesinin Belediye tarafından yapılması ile ilgili olarak MHP ve CHP Gurubu olumlu cevap verirlerken AK Partili Meclis üyeleri ise bu kararın genişletilerek sadece Kaymakamlık olarak sınırlanmamasını istemesi üzerine madde genişletilerek Tüm resmi kurumlardan gelecek talepler neticesinde Peyzaj düzenlemesinin belediye tarafından yapılması olarak değiştirilip oy birliği ile kabul edildi.

Fethiye ye yapılacak olan İşletme Fakültesinin 4 Bloğunun bir tanesini Fethiye Belediyesinin yaptırılacak olmasından dolayı bu işin yapımıyla ilgili olarak belediye Başkanına tüm meclis üyeleri oy birliği ile yetki verdi.

Fethiye’de ulaşım konusunda Belediye Otobüslerini tercih eden vatandaşlar için Belediye Otobüslerinde kullanılmak üzere hazırlanan Belediye kart için Meclis toplantısında ücret belirlemesi yapıldı. Fethiye Belediyesinin yapmış olduğu Elektronik ücretlendirme otomasyon sitemi kapsamında belediye otobüslerinde kullanılacak olan “Fethiye Kart” adındaki otobüslere biniş kartları tam kart, indirimli kart ve serbest kart olarak belediye meclisinde ücret belirlemesi yapıldı. Buna göre tam 1 TL, İndirimli 50 Kuruş olarak oy birliği ile karar alındı. Serbest kart ile de 65 Yaş üstündeki yaşlılar, engelliler ve Şehit yakınları belediye otobüslerine bine bilecekler. Fethiye kart’a sahip olan vatandaşlar kartlarında kredi bittiği zaman aynı karta belediyeden kredi yükletebilecekler. Belediye meclisinde ücretleri belirlenen “Fethiye Kart” uygulamasının en geç on gün içerisinde tüm belediye otobüslerinde uygulamaya başlanacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.