Fethiye Kart uygulaması başladı

Fethiye’de ulaşım konusunda Belediye Otobüslerini tercih eden vatandaşlar için Belediye Otobüslerinde kullanılmak üzere hazırlanan “Belediye Kart” uygulaması başladı.Vatandaşlar, Fethiye kartlarını Fethiye Belediyesi Ulaşım...

Fethiye Kart uygulaması başladı

Fethiye’de ulaşım konusunda Belediye Otobüslerini tercih eden vatandaşlar için Belediye Otobüslerinde kullanılmak üzere hazırlanan “Belediye Kart” uygulaması başladı.

Vatandaşlar, Fethiye kartlarını Fethiye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden temin edebilecekler. Fethiye Belediyesi’nin yapmış olduğu Elektronik ücretlendirme otomasyon sitemi kapsamında belediye otobüslerinde kullanılacak olan “Fethiye Kart” adındaki otobüslere biniş kartları devreye girdi.

Fethiye Kart almak isteyen vatandaşlar 12 TL kart ücreti ödeyerek Belediye kartlarını Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden temin edebilecekler ve karta 50 TL’ye kadar istedikleri kadar kredi yükletebilecek. Tam kart, indirimli kart ve serbest kart olarak uygulanan kartları hizmete sunuldu. Buna göre belediye otobüslerini tercih eden vatandaşlar otobüse bindiklerinde bilet veya para ödemeksizin kartlarını okutarak belediye otobüslerine binebilecek. Tam kart sahibi olan vatandaşlar her okutmada kişi başı 1 TL öderlerken İndirimli kart kullanan öğrenciler ise her kart okutuşlarında 50 Kuruş ödeyecek.

Kartların kredi yüklemesi şuanda sadece Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde yapılıyor ancak önümüzdeki günlerde şehrin değişik noktalarında Fethiye Karta kredi yükleme noktaları oluşturulacak. Tam 1 TL, indirimli 50 kuruş olurken serbest kart ile de 65 yaş üstündeki yaşlılar, engelliler ve şehit yakınları belediye otobüslerine binebilecek. Vatandaşlar, Fethiye Kartı alırlarken bir sefere mahsus olmak üzere 12 TL kart ücreti ödeyecek. Fethiye tart’a sahip olan vatandaşlar kartlarında kredi bittiği zaman aynı karta belediyeden kredi yükletebilecekler. Tam ücretli kart almak isteyen vatandaşlar kimlik Fotokopileri ve bir adet resim, İndirimli kart almak isteyen öğrenciler ise okullarında alacakları öğrenci belgesi, kimlik fotokopisi ve bir adet resim ile Fethiye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurarak kartlarını alabilecek. Serbest kart almak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşlar ise ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet resimle başvurabilecek. Serbest kart alacak olan şehit yakınları ise şehit yakını olduğunu gösterir belge, nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet resim ile başvuruda bulunarak Fethiye Kart alabilecek. Engelli vatandaşlar ise belediye otobüslerine Fethiye Kat almaksızın ücretsiz olarak aynı şekilde eskisi gibi binmeye devam edecek.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.