Fethiye Belediye Meclisinde, DP ve AK Parti işbirliği

Fethiye Belediyesi Mart ayı olağan aylık meclis toplantısına; Başkan Behçet Saatcı’nın şehir dışında olmasından dolayı CHP’li meclis üyesi Mert Demir başkanlık yaptı. Mert Demir meclis toplantısında gündemin 3. ve 6....

Fethiye Belediye Meclisinde, DP ve AK Parti işbirliği

Fethiye Belediyesi Mart ayı olağan aylık meclis toplantısına; Başkan Behçet Saatcı’nın şehir dışında olmasından dolayı CHP’li meclis üyesi Mert Demir başkanlık yaptı. Mert Demir meclis toplantısında gündemin 3. ve 6. Maddesinde yapılan oylamalarda partisinin grup kararı dışında karar verip çekimser kaldı.

Gündemin 3 maddesinde CHP’li meclis üyeleri grup kararı alarak Karaçulha’da yap, işlet, devret ile ihale edilecek olan park ve sosyal tesisler ile ilgili ihale süresinde 5 yıl kararı aldılar. Ak parti ve Demokrat Parti grubu sürenin 10 yıl olması konusunda görüş bildirdiler. 2 farklı görüş üzerine mecliste oylama gerçekleşti. Tüm CHP’li meclis üyeleri 5 yıl grup kararı alarak oy kullandılar. CHP’li meclis üyesi Zafer Doğan; Mert Demir’e Sayın başkanım sizin oyunuz diye hatırlatmada bulundu. Mert Demir ise ben başkanım, çekimserim, dedi. Yapılan oylamada; Ak parti ile Demokrat partili meclis üyelerinin oyları ile bu ihale süresinde 10 yıl kararı alındı.

Gündemin 6. Maddesinde ise belediyeye ait ihale edilecek olan bazı mülklerin kira süreleri ile ilgili olarak CHP Grup Başkanı Nalan Nurhat yine aynı şekilde; sürenin 5 yıl ile sınırlı kalmasını isteyerek CHP olarak bizim görüşümüz diğerinde olduğu gibi değişmeyecek, bizim istediğimiz süre yine 5 yıldır, dedi. Ak parti ve Demokrat Parti grubu ise sürenin aynı şekilde 10 yıl olması konusunda görüş bildirdiler. Yine iki ayrı görüş üzerinde oylama gerçekleşti. Yapılan oylamada Başkan vekili CHP’li Mert Demir diğer maddede olduğu gibi aynı şekilde çekimser oy kullandı. Oylama sırasında ilginç bir durum daha gerçekleşti. 3. Maddede grup kararına uyan CHP’li meclis üyesi Talat Ersoy’da Mert Demir gibi 6. Maddede çekimser kaldı. Böylece; Fethiye Belediyesi meclisinde CHP’nin grup kararında birlik ve beraberliği sağlayamadığı gözlendi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.