Fatma Nine ormancılara duacı

Muğla Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan ve Muğla’nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesinde çıkan orman yangını karadan ve havadan yapılan müdahaleyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yaklaşık 5 hektar...

Fatma Nine ormancılara duacı

Muğla Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan ve Muğla’nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesinde çıkan orman yangını karadan ve havadan yapılan müdahaleyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yaklaşık 5 hektar orman ve ziraat alanının zarar gördüğü yangında 81 yaşındaki Fatma Karaca’ya ait ev ve ahır alevlerden son anda kurtarıldı.

Yangının ardından yanan alanda inceleme yapmak için Algı Mahallesine giden Muğla Orman İşletme Müdür Yardımcısı Türkay Karaçay ve Denizova Orman İşletme Şefi Ersan Çetin Fatma Nineyi ziyaret etti. Evi ve 5 ineğinin bulunduğu ahırın yanmaktan son anda kurtarıldığını söyleyen 81 yaşındaki Fatma Karaca, “Allah sizden razı olsun çocuğum. Alevler çamların tepelerine kadar çıkmış evimize doğu geliyordu çaresizdik. Ormancılarımız Hızır gibi yetiştiler. Allah ne muradınız varsa versin” diye konuştu.

Muğla Orman İşletme Müdür Yardımcısı Türkay Karaçay, ormanla iç içe olan orman köylerinde Fatma Nine gibi benzer durumlarla karşılaştıklarını belirterek, evlerin ve yerleşim alanlarının zarar görmemesi için yangın söndürme esnasında öncelikli olarak bu konuda çalıştıklarını söyledi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.