Fatma Dilek Güvençer sergi açtı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer,  Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün el emeği ürünlerinden oluşan sergiye katıldı.Yapılan törende, Fatma Dilek Güvençer;...

Fatma Dilek Güvençer sergi açtı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer,  Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün el emeği ürünlerinden oluşan sergiye katıldı.

Yapılan törende, Fatma Dilek Güvençer; Yatak Odası Tekstili Hazırlama ve Basit Nakış İğne Teknikleri kurslarını tamamlayan 35 kursiyere belgelerini verdi. Belgelerin verilmesinin ardından Fatma Dilek Güvençer hayırlı olması dileğiyle serginin açılışını yaptı.

Açılıştan sonra sergiyi gezen Fatma Dilek Güvençer el emeği ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Törende yaptığı açıklamada Ekim ayından itibaren Menteşe ilçesinde 500 kurs açtıklarını söyleyen Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mesut Erdoğan: “5000 civarında kursiyere belge verdik, 3000 kişinin katıldığı seminerler düzenledik. Hayat Boyu Öğrenim’e katılım her geçen gün artıyor fakat hala istediğimiz düzeyde değil. Bizde katılım oranı yüzde 3 iken Avrupa’da bu oran yüzde 10. Mahallelerde bayanlara yönelik açılan bu kursların halk eğitim faaliyetleri içerisinde önemi büyük. Bu kurslarda unutulmaya yüz tutmuş el sanatları yaşatılmaya çalışılıyor ve gelecek nesillere aktarılıyor. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız aile ekonomisine katkıda bulunabiliyor. Kurslarda komşuluk, dostluk, arkadaşlık kavramları gelişirken birlikte yapılan sosyal aktivitelerle kadınlarımız arasında kaynaşma sağlanıyor. Bu nedenlerle bu kursların kesintiye uğramadan devam etmesi için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapılan kurslarda, kursiyerler tarafından öğretim yılı boyunca özenle yapılan seçkin el sanatları sergiye katılan vatandaşların beğenisini topladı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.