Fakülte ve Yüksekokullar toplanıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin gelişim hedefleri arasında yer alan ve bir Yüksekokul, bir Meslek Yüksekokulu ve Fakülte’nin tek çatı altında toplanması için yaklaşık 400 dönüm arazi bulundu. Okulların tamamı tek çatı...

Fakülte ve Yüksekokullar toplanıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin gelişim hedefleri arasında yer alan ve bir Yüksekokul, bir Meslek Yüksekokulu ve Fakülte’nin tek çatı altında toplanması için yaklaşık 400 dönüm arazi bulundu. Okulların tamamı tek çatı altında toplanacak ve ileride açılması muhtemel bölümler de aynı çatı altında hizmet verecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Üniversite’nin gelişimi için yeni hedefler belirlediklerini söyledi. Erdil, “Fethiye’de Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu aynı çatı altında, Fakülte ayrı bir alanda faaliyet gösteriyor. Üniversite olarak 2023 vizyonunu ortaya koydu. Bu vizyonumuzun gerçekleşmesi için özellikle Fethiye’de Üniversitemize bağlı tük okulların tek çatı altında toplanması için bir hedef belirledik. Bunu yaparken, başta Fethiye yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşları ve Fethiye halkının da katkıları şart. Bu amaçla, Fethiye Sağlık Yüksekokulu, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu ve Fethiye İşletme Fakültesinin tek çatı altında toplanması için 40 dönümlük bir arazi üzerine tüm okulların bir arada olduğu kampüs alanı yapılacak. Gelişime paralel olarak ileride yeni açılacak bölümlerin hizmet vereceği tüm binalar tek çatı altında toplanacak. Bununla ilgili projelerimiz ve planlamamız hazırlanıyor” dedi.

Öncelikli olarak Turizm ve İşletme alanlarında hizmet verecek blokların tamamlanacağını belirten Rektör Yardımcısı Erdil, “Yaklaşık 400 dönüm arazinin yer teslimi ile ilgili yazışmalar devam ediyor. Umuyorum bir sıkıntı yaşanmadan süreç tamamlanacak. Öncelikle İşletme Fakültesinin bloklarını faaliyete geçirip öğrenci almak istiyoruz. Turizm ve işletme alanında öğrenci yetiştirmek ve istiyoruz. Daha sonra da diğer bölümleri faaliyete geçireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.