Fair-Play Paneli gerçekleştirildi

Fair-Play düşüncesinin Üniversitelerde yayılmasını amaçlayan  ve bir çok Üniversitede bu amaçla sempozyumlar düzenleyen  Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)  Fair-Play komisyonu üyeleri Muğla Sıtkı Koçman...

Fair-Play Paneli gerçekleştirildi

Fair-Play düşüncesinin Üniversitelerde yayılmasını amaçlayan  ve bir çok Üniversitede bu amaçla sempozyumlar düzenleyen  Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)  Fair-Play komisyonu üyeleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bir panel düzenledi.

Panel öncesinde BSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı makamında ziyaret eden  Komisyon Üyeleri  Murat Özbay başkanlığında   Harmandar’a Fair-Play rozeti takarak   plaket ve madalya takdim ettiler.

Ziyaretin ardından Fair-Play Komisyonu üyeleri,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın da katılımıyla Fair-Play Karikatür Sergisinin açılışını yaptı.

Açılışın ardından “Fair-Play Üniversiteler Kervanı” isimli panel ve  sunumlara geçildi. Programın açılışında konuşan  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar  Ülkemizde güzellikleri, dostluk, kardeşlik ve sevgiyi arttırmak istiyorsak bu tür etkinliklerin artması gerektiğini belirtti.

Dünya Fair-Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avrupa Fair-Play Birliği Başkan Yardımcısı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair- Play Komisyonu Koordinatörü Erdoğan Arıpınar ise Bu paneli yapmaktaki amaçlarının, geleceğin  Fair-Play’in bir yaşam tarzı olduğunu belirterek Fair-Play’in sadece spora özgü bir kavram değil sosyal hayatta da benimsenmesi gereken bir düşünce olduğunu belirtti.

Konuşmasında çeşitli anekdotlarla Fair-Play örnekleri veren Arıpınar bu paneli yapmaktaki amaçlarının geleceğin öğretmenlerine, geleceğin yıldızlarını yetiştirecek antrenörlere, geleceğin beden eğitimi öğretmenlerine ve geleceğin spor adamlarına fair-playı anlatmak olduğunu söyledi.

Bir diğer konuşmacı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair-Play Komitesi Başkanı Murat Özbay ise Dünya’da Fair-Play’ın 1981 yılında ortaya çıktığını belirterek bu tarihten önce ise Ulu Önder Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” diyerek Fair-Play’ın tanımını çok daha önceden  yaptığını  belirtti.

Fair-Play Komisyonun her sene fair-play ödülleri verdiğini belirten Özbay davranış, tanıtım ve kariyer dalında her sene Mayıs ayında ödüller verdiklerini söyledi.

Ayrıca konuşmalarıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Fair –Play Komitesi Üyesi ve planlama koordinatörü Teoman Güray, Fair-Play Komisyonu Üyesi İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanı Sevim Güllü, Türkiye Mili Olimpiyat Komitesi ve Fair-Play Komisyonu Üyesi Haldun Domaç, Türkiye Mili Olimpiyat Komitesi ve Fair-Play Komisyonu Üyesi ve Spor Yazarı Avni Erboy, Gençlik ve Spor Hizmetleri  Muğla İl Müdürü Serkan Öcalmaz, Ülkemizin yetiştirmiş olduğu  döneminin ilk atletlerinden biri olma özelliği taşıyan İsmail Akçay, Fair Play Komisyonu Üyesi İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sevda Demirer panele renk kattılar.

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.