Evi kumarhaneye çevirmişler

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde; Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı huzur operasyonunda okul karşısında bulunan bir evin kumarhaneye çevrildiği ortaya çıktı. Kumarhanede çelik kasalarda çok sayıda senet bulunurken,...

Evi kumarhaneye çevirmişler

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde; Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı huzur operasyonunda okul karşısında bulunan bir evin kumarhaneye çevrildiği ortaya çıktı. Kumarhanede çelik kasalarda çok sayıda senet bulunurken, bu senetlerle kredili kumar oynatıldığı belirlendi. Ayrıca bir ajanda da ele geçirilirken, ajanda içerisinde kumar oynayanların borçlu veya alacaklı olduğu bilgilerine rastlandı.

Dispanser Caddesi’nde Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi karşısında bir evi kiralayan B.T adlı şahsın burayı kumarhaneye çevirdiği ihbarını alan Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahkemeden arama kararı çıkardılar. Fethiye genelinde yapılan huzur operasyonunda Fethiye Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran ile Asayiş Bürosu Amiri Başkomiser Alican Birincioğlu ve çok sayıda polis bu daireye baskın düzenledi. Polis içeriye girdiği anda masaların üzerinde pullar ve paraların bulunduğu gözlenince, kumar oynadığı iddia edilen kişilerin kimlikleri tespit edilerek, GBT sorgulamaları yapıldı. Para karşılığı kumar oynatılan daire didik didik arandı. 2 ayrı kasanın içi açılıp, buralardaki saklanmış oyun kağıtları ve pullar ortaya çıkartıldı. Kasalar içerisindeki bir çok senede el konuldu. Ayrıca bir ajanda da ele geçirilirken ajanda içerisinde kumar oynayan kişilere ait bilgiler ele geçirildi.

Evi kiralayarak kumarhane haline getiren B.T adlı şahsa ait ruhsatsız bir tabanca da yakalanırken, kumar oynayan 12 kişiden 3’ünün de çeşitli suçlardan arandığı ortaya çıktı. Polis tüm oyun kağıtları ve pullara el koyarken, kumar oynadığı tespit edilen kişiler polis gözetiminde Günlükbaşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Ardından kumarhane haline getirilen bu mekan Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Ayrıca 150 polis ile Fethiye genelinde yapılan huzur operasyonunda 330 kişi sorgulanırken, 55 işyeri denetlendi. 78 araç üzerinde yapılan trafik uygulamasında 4 ehliyetsiz, 1 alkollü sürücü tespit edilirken 2 araç trafikten men edildi.

Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, huzur operasyonu sonunda yaptığı açıklama da “Umuma açık yerler, ve şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde 150’ye yakın polisin katılımıyla huzur uygulaması yapılmıştır. Fethiye’yi önce 3 bölgeye ayırdık. Şehir giriş ve çıkışlarında trafik kontrolleri, şehrin diğer bölümlerinde asayiş yönünden aramalar yapıldı. Bazı yerlere mahkeme kararıyla baskın düzenlendi. Yasa dışı kumar oynatılan bir mekanda 12 kişi kumar oynarken yakalandı. Bu mekanda bir ruhsatsız tabanca bulundu. Bu mekan Fethiye Belediyesi zabıtası tarafından mühürlendi. 2 saatlik uygulama sırasında 330 kişi sorgulandı. Araması bulunan 3 kişi yakalandı. 55 işyeri denetlendi. Ruhsatı olmayan yer altında kumarhane sistemi denilen bölgede kumar oynayan 12 kişiye kabahatlar kanununa göre işlem yapıldı. Bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 78 aracın trafik kontrolü yapıldı. 2 araç trafikten men edildi. Ehliyetsiz 4 kişi ve 1 alkollü sürücü tespit edildi. Ayrıca çeşitli nedenlerle bazı araç sürücülerine Bin 600 TL para cezası kesildi. Bu operasyonları her hafta düzenli olarak yaparak halkın huzur ve güvenini sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.