Esnaflara Gıda Hijyen eğitimi

Ula İlçesinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile işbirliği içerisinde, ekmek üreten işyerlerimizde (fırınlar)...

Esnaflara Gıda Hijyen eğitimi

Ula İlçesinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile işbirliği içerisinde, ekmek üreten işyerlerimizde (fırınlar) üretim, dağıtım ve pazarlama bölümlerinde ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan tüm personeline "Temel Gıda Hijyen Eğitimi" verildi.

Eğitime, Muğla Gıda ve Yem Şube Müdürü Besim Doğan, Ula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Süleyman  Kurnaz, Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayıyıldız , Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanının katılımı ile gerçekleştirildi.

Muğla Turizm Otelcilik Meslek Lisesi, Yiyecek  İçecek Hizmetleri Alan  Öğretmeni Sibel Erişti tarafından Ula Belediyesi Eğitim salonunda, katılımcılara hijyen konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında verilen eğitimin ardından yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan katılımcılara, 5 yıl süre ile geçerli olacak  "Hijyen Eğitimi Belgesi" verileceği bildirildi.

Başkan Ayyıldız,“Eğitimin başarılı ve verimli geçmesi, standart bir programa bağlanması, ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de uygulamada birlikteliğin sağlanması, protokol hükümlerine uyulması, eğitimin odalarla işbirliği içinde yapılması halinde de işin takip, kontrol ve disiplin içerisinde yürütülmesinden, Birliğimiz Başkanlığı sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Gıda Hijyen Eğitiminin, Merkez İlçe ve İlçelerimizde Birliğimiz Başkanlığına bağlı İlgili Meslek Kuruluşlarımız ile işbirliğinde düzenlenmesi hususunda Yönetim Kurulumuz karar almış olup; Birliğimiz Başkanlığının organizasyonunda ilgili meslek kuruluşlarımız ile işbirliğinde önümüzdeki günlerde Temel Gıda Hijyeni eğitimlerinin Merkez İlçe olmak üzere tüm ilçelerimizde, gerçekleştirilecek”dedi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.