“ESNAFA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası 8 genel kurulunu Pazar günü gerçekleştiriyor. Seçim öncesi konuşan Oda Başkanı Güven Akarken, “Muğla esnafına hizmet için çıktığımız bu yolda esnafın desteği ile yürümeye devam ediyoruz”...

“ESNAFA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası 8 genel kurulunu Pazar günü gerçekleştiriyor. Seçim öncesi konuşan Oda Başkanı Güven Akarken, “Muğla esnafına hizmet için çıktığımız bu yolda esnafın desteği ile yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası 8. olağan genel kurulunu Pazar günü Konak altı Kültür Merkezi İskender Alper toplantı salonunda gerçekleştirecek. Yoğun katılımın yaşanması beklenen olağan genel kurulda, mevcut başkan Güven Akarken ile Seyfettin Ölmez sandıkta yarışacaklar. Seçim öncesi 4 yıllık çalışmalarını değerlendiren Oda Başkanı Güven Akarken,  4 yıllık görev süresince yanında olan ve kendisine destek veren veremeyen herkese teşekkür etti.

“Borcumuz yok yeterli paramız var”

4 yıl önce göreve geldiklerinde 13 bin 600 TL odanın borcu olduğunu ve şuan hiç borçlarının olmadığını belirten Akarken, parasızlık nedeniyle emekli olamayan 2 çalışanı da emekli ettiklerini söyledi. Görev süresi içerisinde en büyük hedeflerinin yeni bir hizmet binasını odaya kazandırmak olduğunu belirten Başkan Akarken, “İlk görevimiz en eski sivil toplum örgütü olan odamıza, esnafımıza yakışır bir oda kazandırmaktı. 200 bin liraya yeni hizmet binamızı aldık. Şuanda hiçbir kurum ve kuruluşa borcumuz yok. Şuanda var diyebileceğimiz kadarda nakit paraya sahibiz. Bugün odamıza geldiğinizde kurumsallaşmış bir odayla karşılaşıyorsunuz” dedi.

“Odamızı ortak akılla yönettik”

Kendisinin de bir esnaf olduğunu hatırlatan Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, esnafın her sorununu çözmeye çalıştıklarını ve yanlarında olduklarını belirtti. Akarken, “4 yılık görev süremizce odamızla ilgili çalışmaları esnafımızla ortak akıl içerisinde yaptık. Esnafımızın her türlü öneri ve projelerini değerlendirdik. Olabildiğince 7/24 esnafımızın yanında olduk. Yasal yollar çerçevesinde da yapabileceğimiz yardımları yaptık. Yapamadığımız noktalarda ise her olaylarında esnaflarımızın yanında olmaya çözüm bulmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“Koltuğa güç verdik güç almadık”

Koltukların gelip geçici olduğunun altını çizen Akarken şunları söyledi;

“Biz görev süremiz boyunca koltuktan güç almadık, koltuğa güç verdik. 50 yıldır çözülmeyen hizmet binamızın yeni yerini 4 yıllık görev süremizde çözdük. Aynı zamanda yönetim ve denetimdeki arkadaşlarımızla beraber odamıza 34 bin lira bağışta bulunduk. Kapımızı esnaflarımıza hiçbir zaman kapatmadık sürekli açık tuttuk. Esnaflarımız her daim odamıza gelip çay içebilirler. Verdiğimiz sözü yerine getirmenin huzuru var içimizde.”

“Aidat ödememe gibi durum söz konusu değil”

Akarken, seçim sonrası da göreve geldikleri taktirde, aynı titizlik ve özenle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Seçimler geliyor diye atıp tutmanın mantığı yok. Bizim 5362 yazılı yasamız var. Biz belediye başkan adayı değiliz. Bu yasa nedeniyle çok geniş anlamda hizmet üretmek gibi bir şansımız yok. Arkadaşlar çok atıp tutuyorlar ancak ayağı yere basacak projeler olmalıdır. Bu yasa çerçevesinde bizi verilen yetki aidat paralının ödenmesi durumundadır. Ama arkadaşlar eğer her üyenin aidat parasını kendi cebinden ödeyerek vereceklerse o zaman üyeler aidat paraları ödenmeye bilirler. Aksi takdirde böyle bir şey mümkün değil. Bize aidatların gecikmesi durumunda sistem üzerinden ve bakanlık tarafından uyarı geliyor. Bizim projelerimiz arasında odamızın maddi olarak bir gelirimiz olduğu için ileride öğrencilere burs vermeyi planlıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.