“Ermeniler soykırım yapmıştır”

Kardeş ülke Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde katledilen yüzlerce Azerbaycan Türk’ü katliamın 22. Yıldönümünde anıldılar. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, işgalci Ermenistan’ın Karabağ bölgesinde soykırım yaptığını...

“Ermeniler soykırım yapmıştır”

Kardeş ülke Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde katledilen yüzlerce Azerbaycan Türk’ü katliamın 22. Yıldönümünde anıldılar. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, işgalci Ermenistan’ın Karabağ bölgesinde soykırım yaptığını söyledi.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Azerbaycan’ın Hocalı kentinde 22 yıl önce Türklere yapılan soykırımı kınarken, Ermenilerin burada insanlık suçu işlediğini söyledi. Ermeniler tarafından yapılan katliamın 22. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Korkmaz, açıklamasında şunları söyledi:

“Bundan 22 yıl önce 26 Şubat günü Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine bağlı Hocalı kentine Rusya’nın desteği ile giren Ermeni eşkıyaları, toplar, tanklar ve zırhlı araçlarla saldırarak bir insanlık sucu olan Türk katliamını gerçekleştirdiler. Bu saldırılarda 613 Türk katledildi. Bunlardan 106 tanesi kadın, 83’ü çocuktu. 1275 Hocalı insanı esir alındı. 150 Hocalı’dan bugüne kadar haber alınamadı.

İnsanlık tarihine bir kara leke olarak geçen bu olay hiçbir zaman unutulmayacaktır. Burada katledilenler, soykırıma uğrayanlar Türk’tür. Ne acıdır ki, sokaklara “Hepimiz Ermeniyiz” diye çıkanlar, Türk milletine hakaret etmektedirler. Ermeni eşkıyalarına destek vermekte, onları cesaretlendirmektedirler.

Bugün kardeş Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’si halen Ermenistan’ın işgali altındadır. Bu işgalin bitmesi ve Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Ortada böyle bir işgal varken, AKP Hükümeti’nin halen Ermenistan’a kucak açması, taviz vermesi kabul edilemez. Ortada işlenmiş bir insanlık sucu vardır ve bu sucu işleyenlerden de hesap sorulmalıdır.”

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.