ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİSTBİR YALANDIR

Muğla Barosunun katkılarıyla düzenlenen, “Ermeni Sorunu ve AİHM Kararı” konulu konferansta konuşmacılar sözde Ermeni soykırımının emperyalist güçlerin yalanı ve dayatması olduğunu tarihi belge ve bilgilerle bir kez daha...

ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİSTBİR YALANDIR

Muğla Barosunun katkılarıyla düzenlenen, “Ermeni Sorunu ve AİHM Kararı” konulu konferansta konuşmacılar sözde Ermeni soykırımının emperyalist güçlerin yalanı ve dayatması olduğunu tarihi belge ve bilgilerle bir kez daha ortaya koydular.

“Muğla Barosu’nun katkıları ile düzenlenen “Ermeni Sorunu ve AİHM Kararı” konulu konferans Muğla Belediyesi İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleştirildi. Konferansı Doç. Dr. Cüneyt Akalın yönetirken konuşmacı olarak AİHM Davası Avukatı Mehmet Cengiz ve Emekli Büyükelçi Onur Öymen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, ‘Emperyalizm bir canavardır. Durdurmazsanız durmaz’ ana fikirli söyleminde; Talat Paşa komitesinin değerli mensuplarının AİHM de kazandığı hukuki zaferin ifade özgürlüğü adına, insanlık adına ve milli tarihimizin dünya kamuoyunda doğru anlaşılması adına önem taşıdığını ifade etti.

Doç. Dr. Cüneyt Akalın ise; “Başkanlığını KKTC’ nin   Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş ın yaptığı ve  İP Genel Başkanı Doğu Perinçek in savunmalarıyla zaferi yaşatan  Talat Paşa Komitesinin bu hukuki başarısını ki Bozkurt - Lotus Davasından bile daha önemli bir başarıdır. Penguen basını görmezden gelirken lütfen de olsa Meclis Başkanı sayın Cemil Çiçek birkaç cümleyle ancak takdir edilebildi.”dedi.

Akalın’dan sonra söz alan Av. Mehmet Cengiz bu hukuki kararın AB konseyine bağlı 47 ülkeyi bağlar nitelikte olmasının yanı sıra diğer dünya ülkeleri için de emsal teşkil edeceğini belirtti.Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığının yapamadığını Talat Paşa Komitesinin cesur ve kararlı neferlerinin başardığının altını çizdi.Komitenin,  Ermeni soykırımı iddialarını çürüten çalışmalarını içeren  10’a yakın kitabı İngilizce,Fransızca ve Almancaya çevirerek ABD ve AB ülkelerinde piyasaya sunduğunu belirten Cengiz, “1915 te Talat Paşa tehcir kararını uygulamasaydı 1919 da M. Kemal Erzurum da kongre yapamazdı.” dedi.

Son olarak görüşlerini dile getiren Emekli Büyükelçi Onur Öymen, sözde Ermeni soykırımı iddialarının nerden kaynak aldığını dinleyicilerle paylaştı. İngilizler in 1. Dünya Savaşı sırasında ABD yi savaşa dahil edebilmek için bizzat kendi parlamentosunun desteğiyle Türkler hakkında toplam 1156 adet olumsuz propaganda içeren kitap yazdırdığını söyledi.  Öymen; ’Mavi kitap’ genel adıyla bilinen bu dokümanların Almanlar için de yazdırıldığını ancak bunların yalanlandığını  fakat Türkler için yazılanlarınsa yalanlanmadığını belirtti.

Öymen; “ Ermenilere zulüm ve soykırımı da içeren bu kitapların yazılması görevi dönemin önde gelen İngiliz yazarlarına, tarihçi ve düşünürlerine verilmiştir.1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Ermeni terör örgütü Asala’nın 40’tan fazla Türk büyükelçisini katletmiştir ve tetikçilerin adresleri biliniyor olmasına rağmen yargılanmadı. Yaşanan bu hukuksuzluk unutturulmamalıdır.  Mevcut kararın iddia sahibi tüm ülkelerde hukuki alanda uygulanması adına mücadelenin sürekliliğini sağlamak esas olmalıdır.” diye konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.