Erdoğan’a, Yazıcıoğlu soruları

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın, bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Muhsin Yazıcıoğlu’na yapılan suikast ve sonrasındaki süreci sordu.Erdoğan’a seslenen Akın; “Şehit liderim...

Erdoğan’a, Yazıcıoğlu soruları

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın, bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Muhsin Yazıcıoğlu’na yapılan suikast ve sonrasındaki süreci sordu.

Erdoğan’a seslenen Akın; “Şehit liderim Muhsin Yazıcıoğlu suikasti ile ilgili olarak Başbakan iken şahsımla birebir yaptığımız görüşmede dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirdiğini ve gerekenin yapılacağını beyan etmiştiniz.Hatta o dönem Sayın Abdullah Gül ‘Helikopterin parçalarını keçiler mi söktü?’ demişti.Şu anda Devlet Denetleme Kurulunun bu suikasteki rolü nedir? Çalışmaları devam ediyor mu,yoksa sizden sonra bu görev sonlandırılmış mıdır.? Dedi.

Akın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu soruları da yöneltti: “Hatırladığım ve bildiğim kadarıyla cezaevine girdiğiniz süreçte şehit liderimin uyarı ve ikazları ile şahsınıza kurulan kirli tezgahı tarafınıza bildirmiş ve o dönem sona erecek olan siyasi hayatınızın önünü açmıştır.

Zaman içerisinde şehit liderimden bahsederken ‘Kardeşim Muhsin’ diye hitap ettiğiniz ve minnet borcunuz olduğu şüphesiz olan bu vatanın sigortası konumundaki şehit liderimizin suikasti konusunda şuan Cumhurbaşkanı olarak ülkenin en etkin ve yetkili kişisi olarak gereğini neden yapmıyorsunuz? Neden sizde Devlet Denetleme Kurulunu harekete geçirmiyorsunuz veya geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Siyasetinde ötesinde örf ve adetlerimizde bir vefa kelimesi vardır,sizde şehit liderim Muhsin Yazıcıoğlu’na bir vefa borcunuzun olduğunuzun farkında ve bilincinde misiniz?

Son dönemlerde 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yapılan operasyonlarda tutuklanan bazı kişiler bu suikast ile ilişkilendiriliyor ve haberlerde isimleri zikrediliyor ancak sizden bu konuda ne bir kelime nede bir adım göremiyoruz. Sizden isteğimiz ve arzumuz bu konuda atılması gereken adımları atın biz Alperenler olarak sizin önünüzde siper olmaya hazırız.

Gerek davasının peşinde olan,gerekse bir vatandaş olarak bu husustaki düşüncelerinizi tüm kamuoyu ile paylaşmanızı ,yüreğimize su serpecek açıklamalar ve adımlar atmanızı sizlerden bekliyor ve arz ediyorum.”

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.