Erdil’den sporculara yemek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, üniversitenin başarılı sporcularına bir yemek verdi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Üniversitenin voleybol,...

Erdil’den sporculara yemek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, üniversitenin başarılı sporcularına bir yemek verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Üniversitenin voleybol, futbol, kick-box ve muay-thai takımları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Üniversite Öğrenci Sarayı VİP Salonunda düzenlenen yemeğe, takım antrenörleri ile Rektör Başdanışmanı M. Ali Özler ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Arslan Uzer katıldı.

Yemeğin ardından konuşma yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Erdil, “Burada Muğla Üniversitesi Spor Kulübü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve yöneticileri olarak bulunuyoruz. Sizlerin son iki yılda kurduğunuz ve Üniversitemiz adına yaptığınız çok güzel faaliyetler var. Bunlardan haberdarız ve sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Bugün dört farklı takım çalıştırıcılarımız, her bir takım için geleceğe dair planlarını ve çalışmalarını anlatacaklar. Bu başarıların akademik başarılarınızı da beraberinde getireceğine inanıyorum“ dedi.

Kick-boks ve Muay-thai Takımları Antrenörü Gülcan Tekin; sadece üç sene önce takım oluşturduklarını, bu kısa süre içerisinde birçok il Şampiyonluğu, Bölge Şampiyonluklarının yanı sıra Türkiye birinciliği, 3 kez Türkiye ikinciliği ve 5 kez Türkiye 3’üncülüğü kazandıklarını belirterek, Portekiz’de yapılan Avrupa Muay-thai Şampiyonası’nda Avrupa 3.sü olduklarını söyledi.

2013-2014’te Süper ligde ikinci ve üçüncü olan iki sporcunun bu sene Eylül ayında yapılacak Avrupa ve Dünya Kupası’nda Üniversiteyi temsil edeceğini belirten Tekin, “Üniversiteler arasında iki senedir hem kızlarda, hem de erkekler de Türkiye Şampiyonluğumuz var. Kick-Boks’ ta iki senedir Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğümüz var. Haftanın 5 -6 günü antrenman yapıyoruz ve bunun karşılığını alıyoruz. Öncelikli hedefimiz milli takımlara sporcu yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

Futbol Takımı Antrenörü Yrd. Doç.Dr. Yakup Akif Afyon ise, “Üniversitemiz Spor Kulübü olarak Süper Amatör Kümeye yükselme hakkı elde ettik. Son derece centilmence oynadılar. Önümüzdeki dönem hedefimiz Süper Amatör Kümede şampiyon olmak. Üniversite takımımız ve Kulüp takımımızı birleştirerek tek bir takım olarak Üniversitemiz futbol takımımızın iskeletini oluşturmak istiyoruz” dedi.

Üniversitemiz Voleybol Takımı Antrenörü Ali İnan konuşmasında, “Uzun süredir voleybol Üniversitemizde oynanıyor. 3. ligde ve özellikle spor kulübünde oynadık. Geçen sene bölgesel ligde grubunda yükseldi ancak finallerde kaybettik. Bu sene yine bir araya geldik ve grubumuzda birinci olduk. Final grubunda son maçta son sette yükselmeyi kaçırdık. Önemli olan Üniversitemizi centilmence ve güzel bir oyun oynayarak temsil etmekti” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.