ERASMUS PROJESİNİN FAALİYETLERİ TEKRAR BAŞLADI

Sinem KarakayaMuğla’da projeleriyle adını duyuran iki köklü lise Şehit Ziya İlhan Dağdaş ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 2019 yılında AB Erasmus+ programı tarafından hibelendirilen ancak Covid-19 salgını...

ERASMUS PROJESİNİN FAALİYETLERİ TEKRAR BAŞLADI

Sinem Karakaya

Muğla’da projeleriyle adını duyuran iki köklü lise Şehit Ziya İlhan Dağdaş ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 2019 yılında AB Erasmus+ programı tarafından hibelendirilen ancak Covid-19 salgını nedeniyle yürütülmesine ara verilen Erasmus+ projesinin faaliyetleri tekrar başladı.

İlk hareketliliği Ocak 2020’de Polonya’da gerçekleştirilen “ARE WE REALLY SOCIAL WITH SOCIAL MEDIA? (SOSYAL MEDYA İLE GERÇEKTEN SOSYAL MİYİZ?) adlı Erasmus+ projesinin ikinci hareketliliği için Estonya, Polonya, Letonya ve Hırvatistan’dan ikişer öğretmen ve beşer öğrenci pazartesi günü Muğla’da meslektaşları ve akranlarıyla buluştu. 4 farklı ülkeden 28 katılımcı 5 günlük bir plan çerçevesinde iki lisedeki öğretmen ve öğrencilerle çeşitli faaliyetler yürütmeye başladı.

Çağın en önemli problemlerinden olan sosyal medya bağımlılığı ve sosyal medyanın bilinçsiz kullanımına odaklanan projenin amacı, gençlerde farkındalık uyandırmak ve değişim yaratmak.

Sosyal medya kullanımını azaltmak ve sosyal medyanın bilinçsiz kullanımının önüne geçmek için; gençlere sosyal medya yerine alternatif zaman geçirme yolları gösteren ve gençlerin teknolojik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen proje, farklı türde etkinliklerle pazartesi başladı.

Açılış etkinlikleri Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayan proje kapsamında, öğretmen ve öğrenciler Dalyan- Ekincik parkurunda doğa yürüyüşü etkinliğine katıldı. Katılımcılar; sosyal medyadan uzak bir gün geçirdi, spor yaptı, ilimizin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu. Fethiye’de gerçekleştirilen bir diğer etkinlikte, sosyal medya yerine alternatif zaman geçirmek ve katılımcılarda çevre bilinci oluşturmak için atık müzesi ziyareti ve kıyı temizliği etkinliği yapıldı. Fotoğraf çekme tekniklerini öğrenen öğrenciler, çektikleri fotoğrafları çeşitli dijital uygulamalar kullanarak klipler, videolar ve sunumlar hazırladı.

Hafta boyunca sürecek diğer etkinliklerin ardından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde cuma günü gerçekleştirilecek kapanış töreni ile projenin ikinci hareketliliği tamamlanacak.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.