Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi anlatıldı

2012 yılı Entegre Ürün Yönetim Programı uygulama şartları ile ilgili seminer Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeline verildi.Fethiye Ziraat Odası Toplantı Salonunda, Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi anlatıldı

2012 yılı Entegre Ürün Yönetim Programı uygulama şartları ile ilgili seminer Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeline verildi.

Fethiye Ziraat Odası Toplantı Salonunda, Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi ile ilgili olarak seminer düzenlendi.

Seminerde yenilenebilir doğal kaynakların sürdürebilir kullanımını sağlamayı, insan ve çevre sağlığını korumayı, tarımsal verimliliği artırmayı amaçlayan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi'nin uygulanmasıyla ilgili olarak, bugüne genel bilgiler aktarıldı.

Konuşmacı olarak Prof Dr Hasan Bolkan personele uygulama şartlarını anlattı.

Bolkan giderek artan nüfusa karşılık tarım arazilerinin giderek azaldığına dikkati çekti ve bu gelişmenin, tarım ürünlerinde verimi artıran uygulamaları giderek zorunlu hale getirdiğini söyledi. Bolkan bu bağlamda, bitkilerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele edildiğini ve bu mücadelede kullanılan ilaçların insan ve çevre sağlığı açısından büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.