Engelsiz Yılbaşı eğlencesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Yaşamı Destekleme topluluğu tarafından muğla’daki engelli vatandaşlar için Engelsiz Yılbaşı Eğlencesi düzenlendi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu...

Engelsiz Yılbaşı eğlencesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Yaşamı Destekleme topluluğu tarafından muğla’daki engelli vatandaşlar için Engelsiz Yılbaşı Eğlencesi düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Geleneksel Engelsiz Yılbaşı Eğlencesi’ etkinliği Üniversite Mavi Çatı Kafeteryasında yapıldı. Etkinliğe Muğla’daki engelli vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu öğrencileri engelli vatandaşlar ile dans etti, yaptıkları pasta, börek ve ev yemekleri ile engellilere destek verdiler.

Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Baldemir, kendisinin de bir engelli babası olduğunu belirterek, engelli bireylerin toplum hayatında yalnız olmadıklarını göstermek ve onlarla birlikte olmayı amaçladıklarını söyledi. Baldemir, "3 yıldır bu organizasyonu yapıyoruz. Geri dönüşler çok iyi oluyor. Dolayısıyla iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Engellilerin yaşadığı sıkıntıları çok çok iyi bildiğini dile getiren Baldemir, "En büyük sermayemiz 30 bin öğrencimiz. Üniversitemizdeki tüm öğrencilerimizden çok iyi destek alıyoruz. En temel amacımız, engellileri sosyal yaşantı içerisine dahil etmek, ailelerin rahat etmesini sağlamak ve farkındalık oluşturmak" diye konuştu.

Engelsiz Yılbaşı Eğlencesine katılan Üniversite eski rektörü ve AK Parti Büyükşehir belediye Başkan adayı Mansur Harmandar, son iki yıldır sürekli katıldığı programa bu yıl rektör olmamasına rağmen katıldığını belirtti. Görev yaptığı dönemde her zaman engelli öğrenci ve ailelerin yanında olduğunu anlatan Harmandar, "Bana göre engelli, engelsiz diye bir şey yok, toplum bir bütündür. Engelli dernekleri ile Muğla'da yaşayan engelli öğrencileri sosyal yaşama adapte etmek için çalışacağız" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından engelli vatandaşlar öğrencilerin katkıları ile hazırlanan müzik eşliğinde yeni yılı erken kutladılar.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.