Engellilerin sorunu toplumun sorunudur

Muğla’daki engelliler derneklerini ve engelli ailelerini kabul eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, engelli vatandaşların sorununun bütün bir toplumun sorunu olduğunu söyledi.3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Muğla...

Engellilerin sorunu toplumun sorunudur

Muğla’daki engelliler derneklerini ve engelli ailelerini kabul eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, engelli vatandaşların sorununun bütün bir toplumun sorunu olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Beyaz Ay Derneği Başkanı Yelda Şah Gökcan, Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezi yöneticileri, aileler ve engelli çocuklar Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuklarını kapıda tek tek karşılayan Vali Güvençer, engelli çocuklarla yakından ilgilendi. Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini belirten Vali Güvençer, “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Devletimizin evrensel ölçülerde engellilerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Engelliler ile ilgili politikalar; sadece engellilerin insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmayıp, aynı zamanda engelliliğe neden olan etmenlerin ortadan kaldırılmasını kapsayacak şekilde olmalıdır. Çünkü hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımızı sadece belli günlerde hatırlamıyoruz. Onlar her zaman hatırlanmakta ve kamunun tüm alanlarından yararlanmaları için kolaylıklar sağlanmaktadır. Yine de bu gün vesilesi ile tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olacağımızı bilmelerini isterim. Kendilerine ve ailelerine huzur dolu bir ömür dilerim” dedi.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.