Engellilere yönelik istihdam projesi

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, ‘Korumalı İş Yeri’ projesi kapsamında engelli istihdamının arttırılmasını hedeflediklerini söyledi. Yeni başlayan proje hakkında bilgi veren Sarıyerli...

Engellilere yönelik istihdam projesi

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, ‘Korumalı İş Yeri’ projesi kapsamında engelli istihdamının arttırılmasını hedeflediklerini söyledi. Yeni başlayan proje hakkında bilgi veren Sarıyerli proje kapsamında yeni kurulacak firmalara 30 engelliye istihdam sağlaması durumunda 150 bin lira hibe desteği sağlanacağını söyledi.

İl Müdürü Sarıyerli, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Projeye eğitim alanındaki kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilir. Proje kapsamında yeni kurulacak firmalar eğer 30 engelli istihdam ederse kuruluşun yüzde 60’lık kısmı (150 bin lirayı geçmeyecek) kurumumuz tarafından karşılanacak. Bir yıl boyunca istihdam edilen engelli personelin maaşı kurumuz tarafından ödenecek. Bu işyerlerinde büyükşehir belediyesi sınırları içindeki illerde en az 30, diğer illerde ise en az 15 engelli istihdam edilecek. Teklifler, projenin uygulanacağı ildeki Çalışma ve İş Kurumu müdürlüklerine verilecek. Proje tekliflerinin son teslim tarihi, 25 Mart 2013 mesai bitimidir” diye konuştu.

Sarıyerli İş-Kur olarak geçtiğimiz yıl Muğla’da 814, bu yıl şu ana kadar 91 engelli vatandaşın istihdamın sağlandığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.