Engelliler Haftası başladı

Muğla'da Engelliler Haftası, çeşitli etkinliklere kutlanmaya başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu öncülüğünde engelli vatandaşlar ve onları temsil eden derneklerin temsilcileri, ilk olarak Muğla Vali...

Engelliler Haftası başladı

Muğla'da Engelliler Haftası, çeşitli etkinliklere kutlanmaya başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu öncülüğünde engelli vatandaşlar ve onları temsil eden derneklerin temsilcileri, ilk olarak Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt'u makamında ziyaret etti.

Faruk Necmi Kurt, burada yaptığı açıklamada engellilerin elbirliğiyle kucaklanması gerektiğini belirterek, "Engelliler Haftası bizim için çok önemli. Engellilerin hayatımızın içerisinde olmasını istiyoruz. Onlarla birlikte hayatı paylaşmalıyız. Engellilerimizle ilgilenen ailelerimiz, derneklerimiz ve kurumlarımız çok güzel çalışmalar yürütüyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenen herkesi takdir ediyorum. Hayatın her anında insanlar sonradan engelli olabilir. Bu anlamda hayatın herkesle paylaşılması gerekiyor" dedi.

İl Müdürü Akkuzu ise Engelliler Haftası kutlama programı hakkında bilgi verdi. Engellilerin sorunlarının yalnızca onları ve ailelerini değil gelir düzeyi, statüsü ne olursa olsun toplumun tüm kesimlerini kuşatan ve bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğini belirten Akkuzu, "Son yıllarda engellilik alanındaki en önemli gelişmelerden biri Bakanlığımız bakım hizmetleri ile birlikte bakıma muhtaç engellilere ikametgâhlarında veya bakım merkezlerinde bakım hizmeti sunmak. Bu kapsamda halen il genelinde 4 bin 358 engellimiz evde bakım hizmetinden yararlandırılmakta olup bakıma muhtaç engellilere bakım hizmeti akrabalarına bakım hizmeti karşılığında 699,61 TL tutarında bakım ücreti ödenmektedir. 2012 yılında toplam 30 milyon 241 bin 185 lira bakım ücreti ödendi. Engelli kimlik kartı başvuruları Müdürlüğümüzce değerlendirilmekte olup 2011 yılından bugüne bin 507 engelliye kimlik kartı verildi." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.