Engelli Öğrencilere, Resim ve Boyama dersi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, Menteşe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ve Sağlık Sosyal İşler...

Engelli Öğrencilere, Resim ve Boyama dersi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, Menteşe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ve Sağlık Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında, topluma hizmet uygulamaları dersinde 12 zihinsel engelli öğrenciyle bir araya gelerek, birlikte çizim ve boyama yapıyorlar.

Proje ile ilgili bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Cem Özal, “Mayıs ayına kadar devam edecek projemiz ile engelli çocuklarımızın üniversite ortamını görmelerini sağladık.  Güzel Sanatlar Bölümünde okuyan öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim oldu. Proje ile sürekli engelli evlatlarıyla olan, bu nedenle kendine hiç zaman ayıramayan ailelere de kısa bir süreliğine de olsa nefes aldırdık. Proje kapsamında her çarşamba öğrencilerimiz ve bizler engelli çocuklarımızla bir araya gelerek, onlarla birlikte resim ve boyama yapıyor, keyiflerine ve mutluluklarına ortak oluyoruz” şeklinde konuştu.

Engellilere yönelik her projede yer aldıklarına değinen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “Menteşemiz de yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatlarına, engelsiz bir şekilde devam etmeleri, hayatın içine karışmaları için pek çok çalışma yapıyor, yeni projeler üretiyoruz. Amacımız engelli dostu bir şehir yaratmak. Engelliler için ürettiğimiz projelerle, engelli vatandaşlarımızın kaybettikleri özgüvenlerini geri kazanmalarını ve sosyal hayatın içerisinde tekrar kendilerine yer bulmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.