Engelleri aştı 8.5 milyona örnek oldu

19-23 Nisan tarihleri arasında Mersinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu yarışlarında ampute  sporcu Hüseyin Akbulut , ilki başardı.Türkiye Yelken Federasyonun faaliyet programında yer alan yarışlar Mersin Yelken Kulübü...

Engelleri aştı 8.5 milyona örnek oldu

19-23 Nisan tarihleri arasında Mersinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu yarışlarında ampute  sporcu Hüseyin Akbulut , ilki başardı.

Türkiye Yelken Federasyonun faaliyet programında yer alan yarışlar Mersin Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşti. Yarışlara ülke tarihinin en geniş katılımı gerçekleşti. 352 sporcunun katıldığı yarışlarda Laser Radial sınıfında  Muğla İli Gökova Yat Kulübü ampute sporcusu Hüseyin Akbulut, dünya da ilki gerçekleştirdi.  Milli takım ve olimpik sporcuların yarıştığı sınıfta dezavantajlı durumuna rağmen seri yarışlarda birçok sporcuyu geride bıraktı.

Akdeniz Oyunlarının provası ve Türkiye Yelken Milli Takımı seçme yarışları niteliği taşıyan yarışlara Yarışlara ERGO Sigorta ve İncekaralar A.Ş. sporsorluğunda katılan 2016 Paralimpik Oyunlarına hazırlanan sporcu Hüseyin Akbulut başarısı ile 8.5 milyon engelliye azmi ve hırsı ile örnek oldu.

Hüseyin Akbulut; Yarışlara bedensel engelli bireylerin eşit şartlarda yarıştığını, rakiplerinin en az 10 yıllık deneyim ve tecrübeye sahip olduklarını ancak kendisini zorlayan unsurun rüzgar hızı olduğunu belirtti. Akbulut, “Yelken spor tarihinde ilke imza atarak zorlu  bir yarış sınıfında yarışarak amacıma ulaştım. Hedefim 2016 Paralimpik Oyunlarında Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımında yer alarak ülkemi başarı ile temsil etmek “ diye konuştu.

Antrenör M.Volkan Hatunoğlu;  2016 Paralimpik Oyunları hazırlık aşamasında sporcunun moral ve motivasyonunu artırmak üzere katıldıklarını belirtirken, “Türkiye de bedensel engelli bireylerin programlı  ve disiplinli çalışma ile diğer sporcularla aynı parkurda yarışabileceklerini  kanıtladık. Sporcumuz başarısı ile “Özel Ödül” alarak rol model teşkil etti “ dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.