Endokrin hastaları isyanda.

Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorlarından Endokrin Uzmanı İbrahim Özdeş’in yaklaşık 3 ay önce Denizli Devlet Hastanesine geçici göreve gitmesi bütün endokrin hastalarını üzdü.Muğla Üniversitesi...

Endokrin hastaları isyanda.

Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorlarından Endokrin Uzmanı İbrahim Özdeş’in yaklaşık 3 ay önce Denizli Devlet Hastanesine geçici göreve gitmesi bütün endokrin hastalarını üzdü.

Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Endokrin Uzmanı sıkıntısı yaşanıyor. Tedavilerinin yarım kaldığını ve takip edilmesi gereken hastalıkların takip edilemediğini söyleyen endokrin hastaları “Muğla’da endokrin uzmanlığı açığı var iken neden bizler mağdur bırakılıyoruz.”dediler.

Endokrin Uzmanı İbrahim Özdeş yaklaşık 3 ay önce Denizli Devlet Hastanesine geçici göreve gitmiş Muğla’daki hastaların tedavileri aksamaya başlamıştı. Denizli Devlet Hastanesi’nde Endokrin Uzmanlığına ihtiyaç yok iken geçici göreve giden Özdeş’in Muğla’daki hastaları doktorlarının biran önce Muğla’daki görevine başlamalarını bekliyor.

2 ay geçici göreve giden Özdeş süresi bittiği halde halen Muğla Devlet Hastanesine görevine başlamaması hastaları isyan ettirdi.

Endokrin hastaları hemen hemen her gün Muğla Devlet Hastanesi İdare yönetimine çeşitli şikayetlerini iletirken; “Bizler endokrin hastaları olarak takip gerektiren hastalıklarımız var. Doktorumuzun 2 ay geçici göreve gittiği söylenmiş ama yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen Muğla Devlet Hastanesi’ndeki görevine başlamamıştır. Bizler mağdur durumdayız. Muğla Devlet Hastanesi araştırma hastanesi olduğu halde diğer branşlar da en az 3 doktor var iken endokrin uzmanı eksikliğini niye bizlere yaşatıyorlar. Gittikçe büyüyen ve değerli hocalarımızın geldiği Muğla’da neden endokrin hastaları mağdur bırakılıyor. Yasal düzenleme ne ise neden uygulanmıyor. Muğla’da hastalar mağdur iken neden başka hastaneye doktorumuz gitme gereği neden  duyuyor. “Dediler.

Hastane yönetimi ise  Endokrin Uzmanı İbrahim Özdeş’in kendi isteği ile 2 ay geçici göreve gittiğini yalnız bu süreyi uzatarak Denizli’de kalmaya devam ettiğini söylediler. Hastane yetkilileri; “Muğla’daki hastalarımızı mağdur etmek istemeyiz. Ama bu tamamen doktorun kendi isteği ile Denizli’de geçici görevde bulunduğunu, yasal düzenleme de aslında Muğla’da çalışmaya devam etmesi gerektiğini bildirdiler. Denizli’de bulunma süresinin uzaması bizleri de zor durumda bıraktı. Hastalar mağdur ve tedavileri aksıyor. Yönetim olarak sürenin daha fazla uzamadan biran önce Muğla Devlet Hastanesi’nde ki görevine başlamasını bekliyoruz. Her işte olduğu gibi bizim sağlık sektöründe de böyle aksaklıklar zaman zaman olabilir. “şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.