Emlakçılar İngilizleri Konsolosa şikayet etti

Fethiye Emlakçılar Derneği, yerleşik yabancıların kayıt dışı mülk alım satımlarından dolayı İngiltere Konsolosuna şikayet etti.Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Şeref Varlı, İngiltere Fethiye Konsolosu Mustafa Şıkman’a...

Emlakçılar İngilizleri Konsolosa şikayet etti

Fethiye Emlakçılar Derneği, yerleşik yabancıların kayıt dışı mülk alım satımlarından dolayı İngiltere Konsolosuna şikayet etti.

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Şeref Varlı, İngiltere Fethiye Konsolosu Mustafa Şıkman’a yabancıların kayıt dışı olarak yapmış oldukları emlak alım satım komisyonculuğu, inşaat yaptırma, kiraya verme gibi çalışmalar hakkında şikayet dilekçesi verdi.

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Şeref Varlı, yaptığı açıklamada; “Fethiye’de yerleşik olarak yaşayan vatandaşların çalışma müsaadeleri olmadan mesleğimizi icra etmekteler. Yani; emlak alım-satım komisyonculuğu, inşaat yaptırma, kiraya verme, satış sonrası hizmet gibi çalışmalar yapmaktalar. Bu konu ile ilgili olarak kısa bir önce Fethiye Kaymakamını ziyaret ettik. Birkaç ay öncede Valimizi ziyaret etmiştik. Bu günde İngiltere Fethiye konsolosu Mustafa Şıkman’ı ziyaret ederek şikayet dilekçemizi vermeye geldik. Fethiye’de kayıtlı olarak görev yapan, vergi veren ve sigortalı eleman çalıştıran meslektaşlarımızın hakları zayii olmaktadır. Bu amaçla ziyaret ettik. İlçemizde derneğimize kayıtlı 175 emlak kuruluşu var. Bunun haricinde maliyeye kayıtlı olan fakat farklı odalara veya derneklere kaydı olan yani bize kaydı olmayan 100 civarında emlak firması daha var. Hiç bir resmi kaydı olmadan yerleşik yabancılardan oluşan ve emlakçılık faaliyetinde bulunan tahminen 100 kadar profesyonel anlamda çalışan var. Bunun haricinde sayısını tam olarak tahmin edemeyeceğim çok sayıda da amatör anlamda faaliyette bulunalar da bulunmaktadır”dedi.

Fethiye bölgesine yerleşmiş İngiliz vatandaşlarına yönelik bir yaptırım güçleri olmadığına işaret eden İngiltere Fethiye Konsolosu Mustafa Şıkman da, "Esasında onlara her türlü yaptırımı uygulayacak olan Türk resmi makamlarıdır. Biz konsolosluk olarak onlara bu şekilde her hangi bir şekilde bunu neden yapıyorsun şeklinde soru sorma yetkimiz yok. Fakat burada zaman zaman toplantılarımız oluyor; bu toplantılarda bu durumu iletiriz ve bunlar yapıldığı takdirde şu olur şeklinde tavsiye niteliğinde bir açıklamada bulunuruz. Onları suçlayıcı bir açıklamada bulunamayız. Sadece yol ve yöntem göstermek amacıyla açıklamada bulunmaktayız. Dilekçenizi ben Ankara’daki büyük elçiliğe gönderilmek üzere teslim alıyorum, diyerek Fethiye’de mülk satın alan İngilizlerin de bir çok sorunlar ile karşılaştıklarını ve çok ağır ithamlarda bulunduklarını bu konuda çok sayıda şikayet alındığını anlatarak; tapularını alamayan çok sayıda İngiliz var. Ayrıca evini burada emanet ettikleri satış sonrası hizmet yapan kurumlarla ilgili sorunlar var. Çok sayıda İngiliz İngiltere’den döndüğünde bir bakıyor ki evinde başkaları oturuyor. Müteahhit evini teslim etmemiş gibi çok sorunlar var. Bunların karşılıklı resmi yetkililerce görüşülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.