Emeklilik memurun kabusu oldu

Memurun çalışırken aldığı denge tazminatı,ek ödeme,ek ders ücreti,döner sermaye gibi gelirlerinin emekli olunduğunda kesilmesi,emekliliği memurlar için kabus haline getirdi.Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Muğla...

Emeklilik memurun kabusu oldu

Memurun çalışırken aldığı denge tazminatı,ek ödeme,ek ders ücreti,döner sermaye gibi gelirlerinin emekli olunduğunda kesilmesi,emekliliği memurlar için kabus haline getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Hasan Gezgin;”Memurların, zaten kıt kanaat geçindiren ücretleri emekli olunduğunda yarı yarıya düşüyor ve memur emekliliğinde sefaletin kucağına itiliyor.

25 yıl devlette memurluk yapan ve henüz çocuğu üniversitede okuyan,çocuklarını henüz evlendirmemiş olan memur emekli olduğunda maaşı yarı yarıya düşüyor.Emeklilik rahat ve huzur içinde geçirilecek bir dönem olmasına rağmen memurlar için kabusa ve sefalet dönemine dönüşüyor.

Bunu anlamak mümkün değil. Memurun emekli olması halinde giderleri daha mı azalıyor? Yediği ekmek,yaktığı elektrik,kullandığı su,ödediği kira yarıya mı düşüyor.”şeklinde konuştu

Emekli maaşı ve emekli ikramiyesi konusunda işçilerle memurlar arasında büyük bir adaletsizlik olduğunu belirten Gezgin;” Çalışırken brüt maaşı eşit olan işçi ile memurun emekli olduklarında aldıkları ikramiye ve emekli maaşı arasında da büyük farklar oluşmaktadır. Mesela brüt maaşı 2644 TL olan bir memura emekli olduğunda 47.000 TL ikramiye 1475TL emekli maaşı ödenirken, çalışırken aynı brüt maaşı olan işçiye emekli olduğunda 84.000TL ikramiye ve 1800 TL maaş ödenmektedir.Bu adaletsizliğin mutlaka giderilmesi gerekiyor.Çalışanlar arasında ücret adaletsizliğini gidermek zorunda olan hükümet,isçi,-memur arasında yaşanan bu adaletsizliği görmelidir.” dedi.

10 yıl önce bu farkın olmadığını,emekli olduğu takdirde maaşının yarıya düşmesinden dolayı yaklaşık 800 bin memurun emekliliğe hak kazandığı halde emekli olamadığını,bu durumun devletten iş bekleyen genç nüfusun istihdamını engellediğini belirten Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Gezgin;”Bu adaletsizliği düzeltmek,emeklilikteki sefalet ücretine dur demek,emekliliği kabus olmaktan çıkarmak için imza kampanyası başlatıyor ve emekli olduklarında sefalete mahkum olacak tüm memurları ve memur emeklilerini bu kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.