Ekmeğini çöpten çıkarıyor!

Yatağan ilçesinde yaşamını sürdüren ve eşinin ayakları ve konulun kırılmasından dolayı çalışamayan Naime Kırbaç, evinin geçimini çöplerden çıkarıyor. Naime Kırbaç çöp bidonlarından topladığı kullanılabilir durumdaki...

Ekmeğini çöpten çıkarıyor!

Yatağan ilçesinde yaşamını sürdüren ve eşinin ayakları ve konulun kırılmasından dolayı çalışamayan Naime Kırbaç, evinin geçimini çöplerden çıkarıyor. Naime Kırbaç çöp bidonlarından topladığı kullanılabilir durumdaki her türlü eşyayı sanayide satarak hem evinin kirasını ödüyor hem de rızkını kazanıyor.

Yatağan ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki Naime Kırbaç adlı vatandaşın yaşam mücadelesi ekmeğini taştan değil çöpten çıkartıyor dedirtiyor. Yeni Mahallede kira evinde oturan Naime Kırbaç’ın eşinin ayakları ve kolunun kurulması sonucu çalışamaz hale geldi.

Kırbaç ailesi bundan sonra üç ayda bir devletten 700’er lira yardım alarak geçinmeye çalıştılar. Devlet yardımları ev kirası ve diğer yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyince Naime Kırbaç çöplerden kullanılabilir durumdaki eşyaları toplamaya başladı. Naime Kırbaç her sabah mesaiye başlar gibi sabah evden çıkarak, çöp bidonlarından bulduğu bu malzeme ve eşyaları sanayi sitesinde satıp evinin ihtiyaçlarını ve rızkını karşılamaya çalışıyor.

Her sabah evden çıkıp büyük bir çuval içerisine teneke türü eşyaları topladığını ve sanayiye götürerek sattığını söyleyen Kırbaç; “Bu topladığım malzemeleri biriktirip sanayide satıyorum. Bu sayede az da olsa evimin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Çalışmak evde boş oturmaktan her zaman iyidir.” Dedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.