Ekinci, öğrenciler için çağrıda bulundu

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, Coronavirüs nedeniyle uzaktan yapılan eğitimin tüm öğrencilerin erişimi ve ulaşımının eşit olarak gerçekleşmediğini söyleyerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma...

Ekinci, öğrenciler için çağrıda bulundu

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, Coronavirüs nedeniyle uzaktan yapılan eğitimin tüm öğrencilerin erişimi ve ulaşımının eşit olarak gerçekleşmediğini söyleyerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve internet servis sağlayıcı şirketlerin acilen bir araya gelerek çözüm üretmeleri için çağrıda bulunduklarını söyledi.

Mustafa Yıldırım

Coronavirüs nedeniyle uzaktan yapılan eğitimin tüm öğrencilerin erişimi ve ulaşımının eşit olarak gerçekleşmediğini söyleyen İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve internet servis sağlayıcı şirketlerin acilen bir araya gelerek çözüm üretmeleri gerektiğini belirterek çağrı da bulundu.

İlçe Başkanı Ekinci, yaptığı açıklamada “Öğrencilerin salgın hastalık döneminde okuldan ve derslerden kopmaması adına uygulamaya konulan uzaktan eğitimde tüm öğrencilerin erişimi ve ulaşımının eşit olarak gerçekleştiği söylenemez. Uzaktan eğitim, TV, bilgisayar ve internet üzerinden sağlanıyor. Ne yazık ki erişim sağlanamayan yoksul ailelerin çocukları, tarım işçisi olarak çalışan gençlerimiz, kırsal alanda, köylerimizde TV’ye bile erişim sağlayamıyorlar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve internet servis sağlayıcı şirketlerin acilen bir araya gelerek çözüm üretmeleri için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

“UZAKTAN EĞİTİMİN AMACI ÖĞRENCİLERİN OKULDAN UZAKLAŞMAMASINI SAĞLAMAK”

Menteşe’deki birçok mahallede alt yapı sorununun olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, “Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan salgın koşullarının zorunlu bir sonucu olarak yaşamımıza giren ‘Uzaktan Eğitim’in ülkemizde, ilimizde ve özellikle kırsalda yer alan mahallelerimizde çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Uzaktan eğitim, örgün eğitimin yerini alamaz ancak tamamlayıcı olabilir. Uzaktan eğitimin amacı öğrencilerin okuldan uzaklaşmamasını sağlamaktır. Oysa dünyada birçok ülkede yaşıtları ücretsiz olarak internete ve teknolojik aygıtlara ulaşabiliyor. Muğla Menteşe’ye bağlı kırsal mahallelerin (ki ben bunlara ‘köy’ demeyi daha uygun buluyorum) birçoğunda internet servis sağlayıcı şirketlerin alt yapı sorunları var. Özellikle dağ köylerinde hat olmaması ya da hatların kopuk olması vb. birçok alt yapı sorununa veliler çözüm bulunamadığını söylüyorlar. Özellikle Telekom olmak üzere tüm şirketlerden şikayetçiler. Evine internet bağlatmak isteyen vatandaş, salgın döneminde masrafların altından kalkamazken şirketlerin internet hattının çekilmesi sırasında oluşacak artı masrafları da kendilerinden talep ettiğini, buna güçlerinin olamadığını söylemektedirler. Yerelde Milli Eğitim Md. ve internet hizmeti sağlayan şirketlerle iletişime geçerek bu konuyu çözmeleri, eğitimde fırsat eşitsizliğine son vermeleri gerekmektedir. Yoksul çocukların, gençlerin ve dezavantajlı çocukların uzaktan eğitime ulaşmak için kullandıkları internet, bilgisayar vb. teknolojik aygıtlarının olmamasının eğitimde fırsat eşitliği ilkesini ortadan kaldırması nedeniyle gereksinimi olan tüm öğrencilere bilgisayar, tablet, TV gibi cihazların internet erişim ve kullanım olanakları devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.