EĞİTİM'DE PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muğla’yı 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında ulusal ve uluslararası alanda temsil eden okul, öğretmen ve öğrenciler düzenlen bir törenle ödüllendirildi.Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ve özel okullar tarafından...

EĞİTİM'DE PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muğla’yı 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında ulusal ve uluslararası alanda temsil eden okul, öğretmen ve öğrenciler düzenlen bir törenle ödüllendirildi.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ve özel okullar tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde ulusal ve uluslar arası alanda Muğla’yı temsil eden okul, öğretmen ve öğrenciler düzenlenen tören ile ödüllendirildi. Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, her yıl Mayıs ayının son haftası düzenlenen bilim şenliğinin Soma maden faciası nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Çınar, “Bu yıl bilim şenliği yerine okul ve kurumların ulusal ve uluslar arası alanlarda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile müdürlüğümüzün yerelde yürüttüğü Muğla Eğitiminde Bilge Hareketi kapsamında başarılı çalışmalar için ‘Ödül Töreni’ düzenlenmesi uygun görülmüştür” dedi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Ödül alan arkadaşlarımıza tebriklerimi bildirmek bizim için bir borçtur. Pek çok şeye ihtiyacımız vardır; havaya, suya, ekmeğe ve umuda. Çocuklarımız ve onları hedefe götüren öğretmenlerimiz bizim umudumuzdur. Bu emaneti olması gereken özenle geleceğe bırakacak hazık ellere ihtiyacımız var. Büyük bir cihan imparatorluğunun torunları olarak hedeflerimiz var. Bu hedeflere varmak için kararlı olmak zorundayız. Bu gün burada ödül alan çocuklarımız ve öğretmenlerimiz millet olarak hedeflerimizi gerçekleştirmenin somut nişaneleri. Her türlü plâket, ödül, belge onların bize umut, onur, mutluluk, kararlılık vaat etmeleri karşısında bir anlam ifade etmeyecek. Muğla’mıza ve milletimize çok daha güzel, aydınlık, ışıklı bir gelecek diliyorum” dedi.

Ödül töreninde 30 okul öğretmen ve öğrencisine 10 dalda, ‘Bu Benim Eserim’, ‘Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma’, ‘e Twinning’, ‘2013 Türkiye Yenilikçi öğretmenler Forumu’, ‘Özel Ege Lisesi 12. Fen Araştırma Projeleri’, ‘DOSEF Proje Yarışmaları’, ‘22. İNEPO Ulusal Çevre Proje Olimpiyatları’, ‘23. MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri’, ‘Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları’ ve ‘Okuyorum-Yazıyorum-Anlıyorum’ projelerinde dereceye girenler okul, öğretmen ve öğrencilerin plâketleri Vali ve törene katılan protokol tarafından verildi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.