Eğitimcilere Aile İçi İletişim Semineri

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Yetişkin Öğrenme Projesi” kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünce Aile İçi İletişim ve İnternet Bilinci Semineri düzenlendi.Açılış konuşması...

Eğitimcilere Aile İçi İletişim Semineri

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Yetişkin Öğrenme Projesi” kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünce Aile İçi İletişim ve İnternet Bilinci Semineri düzenlendi.

Açılış konuşması yapan Şube Müdürü Feridun Apaydın, projenin yetişkin eğitimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde gerçekleştirildiğini ifade ederek,”Hayat boyu öğrenmenin bir kültür anlayışıyla toplumumuza yerleşmesi ve her bireyin, farklılık gözetilmeden, hayat boyu öğrenmenin bir parçası olabilmesi gelişen toplumumuz için kritik öneme sahiptir. Yetişkin eğitimi de hayat boyu öğrenmenin bir parçasıdır.”dedi.

Konuşmacı olarak katılan Bünyamin Özbakır, aile içi iletişimin önemine değinerek, ”Etkili bir iletişim, aile üyelerinin karşılıklı olarak birbirlerinin düşünce ve duygularını anlamalarını sağlar, işbirliği, yardımlaşma ve paylaşma davranışlarına yol açar, çocukların gelişmesi için uygun bir ortam oluşmasını sağlar. İyi bir iletişimin gerçekleştiği aile ortamında çocuklar daha özerk ve bağımsız bir kişilik geliştirirler. Düşünme, düşünce ve duygularını açıklama özgürlüğü ve alışkanlığı kazanırlar. Kısaca bağımsız birey olma yolunda olumlu tecrübeler kazanırlar.” diye konuştu.

İnternet kullanımında uyarılarda bulunan Özbakır, velilerin en az çocuklarını koruyacak kadar İnternet kullanmayı öğrenmelerini ve internet kullanımında yasaklayıcı değil, zaman açısından sınırlayıcı olmaları gerektiğini tavsiye etti. Çocukların mutlaka aile gözetiminde internete girmelerinin gerektiğinin altını çizerek, internetin doğru kullanılmadığında zararlı olabileceği konusunda çocuklarını uyarmalarını söyledi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleşen seminere Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Feridun Apaydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan personellerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.