Eğitimcilerden Yalova Valisi’ne tepki

Muğla’da 3 sendikaya üye öğretmenler düzenlenen ortak eylemde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na tepki göstererek, istifasını istediler.Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun incelemelerde bulunmak için gittiği okulda, kıyafetlerini...

Eğitimcilerden Yalova Valisi’ne tepki

Muğla’da 3 sendikaya üye öğretmenler düzenlenen ortak eylemde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na tepki göstererek, istifasını istediler.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun incelemelerde bulunmak için gittiği okulda, kıyafetlerini eleştirdiği öğretmene hakaret edip azarladığı iddiası üzerine öğretmen Halil Serkan Öz’ün kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ülke genelinde tepkilere neden oldu.

Menteşe Sınırsızlık Meydanında toplanan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyeleri Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun istifasını isteyerek, yaşanan olaya tepki gösterdiler.

Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Bilgi Taşkıran; “Halil Serkan Öz öğretmenimizin yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla ‘Özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi’ eylem kararına uymak olmuştur. Bir eğitim emekçisinin sendikasının almış olduğu karara uyması nedeniyle mülki amir tarafından azarlanması ve hakarete uğraması kabul edilemez. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, söylemiş olduğu aşalayıcı ifadeler ve hakaretler nedeniyle Halil Serkan Öz’ün ölümünden birinci dereceden sorumlu olduğu açıktır. Vali Selim Cebiroğlu, derhal görevinden istifa etmelidir” dedi.

Eğitim-İş Muğla Şube Başkanı Özkan Kaya; “Eğitime yeterli kaynak ayıramayarak eğitim sistemimizi her yönden zaafa uğratan AKP hükümeti, şimdi de valiler üzerinden öğretmeni itibarsızlaştırmakta hatta ölümlerine bile sebep olabilmektedir. Eğitim çalışanları olarak yaşanan bu üzücü olayı protesto etmek, öğretmenlere yapılan saldırı ve hakaretlere karşı meslek onurumuza sahip çıkmak için ‘Mesleğimiz onurumuzdur, öğretmenime dokunma’ sloganını tekrar haykırıyoruz. Unutulmamalıdır  ki, öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Halil Serkan Öz’ün ölümünden ölümünden, sınıfta öğrencilerinin önünde hakaret edip onuruyla oynayan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu sorumludur. Yalova Valisi’nin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Sekreteri İlker Koçar ise; “Böyle Valilik, böyle idarecilik olmaz. O Vali orada kladığı sürece, onu orada tutanlarda beddua alacaklardır. Tüm kamu çalışanlarına sesleniyoruz, hangi makamda olursa olsun bu insanlara pabuç bırakmayın. Sakal bırakmanın sünnet olduğunu unutanlar, bir öğretmene sakal bıraktı diye hakaret etme yetkisini kimden alıyor? Bu ülkeyi yönetenler o Valiyi derhal görevden almalıdırlar. Yeter diyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik saldırı ve şiddeti esefle telin ediyoruz. Hangi kademede olursa olsun görevinin kendisine verdiği yetkileri aşarak ‘sultanlık’ edalarıyla kamu çalışanlarına karşı seviyesiz ve çirkin tutum sergileyenleri kınıyoruz. Dileriz ki bu ikaz eylemimiz sorumluluk makamlarını işgal edenler tarafından duyulur ve bir daha böylesi acı hadiselerin yaşanmaması için gerekli tedbirler alınır” diye konuştu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.