Dur ihtarına uymayan şoför zor anlar yaşattı

Marmaris’te Rus turistleri taşıyan tur otobüsünün şoförü polisin “dur” ihtarına uymayınca kovalamaca yaşandı. Otobüs şoförü polis ekiplerine zor anlar yaşattı.Muğla’nın Marmaris ilçesinde, polisin "dur" ihtarına...

Dur ihtarına uymayan şoför zor anlar yaşattı

Marmaris’te Rus turistleri taşıyan tur otobüsünün şoförü polisin “dur” ihtarına uymayınca kovalamaca yaşandı. Otobüs şoförü polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, polisin "dur" ihtarına uymayan içi turist dolu tur otobüsünün şoförü polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Olay, Atatürk caddesi üzerinde meydana geldi. Polis, trafiği aksattığı gerekçesiyle Dalaman Havalananı'na Rus turistleri götüren bir acenteye ait 48 SF 845 plakalı tur otobüsünün şoförü Hasan G'yi uyarıda bulundu. İddiaya göre, uyarıyı dikkate almayan otobüs şoförü yoluna devam etti. Mustafa Muğlalı Caddesi'nde "dur" ihtarına da uymayan tur otobüsü ile trafik ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yakın ekiplerin de bölgeye sevk edilmesiyle içinde çok sayıda Rus turist bulunan tur otobüsü kısa bir süre sonra durduruldu. Polis ekiplerine karşı agresif davranış gösteren ve sürekli itirazlarda bulunan Hasan G, polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Şoför aşağı indirildi ve direksiyona geçen polis, aracı güvenli bir yere park etti. Bu sırada yaşananlara bir anlam veremeyerek otobüsten inen turistler ne olduğunu anlamaya çalıştı. Tur rehberinin durumu anlatması üzerine turistler, araçlarına geri döndü.

Evrakında bir eksiklik tespit edilemeyen Hasan G'ye, "polisin 'dur' ihtarına uymamak", "araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak" ve "trafiği tehlikeye düşürmek" ihlallerinden 332 lira para cezası kesildi ve ehliyetinden 40 puanı silindi.

Cezaya itiraz eden otobüs şoförü, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafiği tehlikeye düşürecek bir şey yapmadığını ileri sürdü.. Hasan G, "Polisin arkadan bir kaç kez anons ederek 'dur' ihtarında bulunduğunu duydum ancak park edecek uygun bir yer olmadığı için devam etmek zorunda kaldım" diye konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.