Dünya dansçıları Bodrum’da buluştu

14.Uluslararası Bodrum Dans Festivali ile Bodrum sokakları, meydanları renkli gösterilere sahne olurken dansa gönül veren yüzlerce kişi Bodrum da bir araya geldi.Bu yıl Bodrum Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı başta olmak üzere...

Dünya dansçıları Bodrum’da buluştu

14.Uluslararası Bodrum Dans Festivali ile Bodrum sokakları, meydanları renkli gösterilere sahne olurken dansa gönül veren yüzlerce kişi Bodrum da bir araya geldi.

Bu yıl Bodrum Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı başta olmak üzere çok sayıda kuruluşun desteği ile düzenlenen 14. Uluslararası Bodrum Dans Festival kapsamında 23 ülkeden gelen yüzlerce dansçı çeşitli dans gösterileri sundu. Etkinlikler kapsamında Türkiye Dans Sporları Federasyonu ve Bodrum Dans Kulübü işbirliği ile Salsa yarışması, Latin dans yarışmaları, bale, yöresel oyunlar ve çeşitli gösteriler düzenlendi. Festival kapsamında Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulu, Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu, Zeynep Okçu Bale Okulu, Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu, Burçak Işımer - Dance of Blue Bale Stüdyosu, Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Sevinç Bale Okulu, TED Bodrum Koleji, Bodrum Dans Kulübü - Çocuk Kulübü üyeleri gösteriler sundular.

Festival Yürüyüşü etkinliklere damgasını vurdu. Dansçılar giysileri, ülke bayrakları İle Bodrum cadde ve sokaklarını Kumbahçe mahallesi balıkçı barınağından Antik tiyatroya kadar şarkılar söyleyip dans ederek yürüdüler. Bodrum Antik Tiyatrosunda düzenlenen dans gecesinde Belediye Başkan Vekili Halit Özkaplan Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş’a plaket vererek teşekkür etti.

Bodrum da yaşayan ve bir dönemin ünlü Kumarhaneler kıralı Sudi Özkan‘da mavi ceket ve fötr şapkası ile geldiği gecede organizasyona katkı yaptığı için teşekkür plaketi verilen kişi ve kurumlar arasında yerini aldı. Özkan’ın plaketini Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş verdi. Antik tiyatro da 2 saat sürecek gecede 400 den fazla dansçı 17 farklı dans gösterisi sundular.

14. Uluslararası Dans Festivali süresince JCI Genç Girişimciler Derneğinin sponsorluğunda, Bodrum Fotoğraf Kulübünün destekleri ile profesyonel ve amatör fotoğrafçıların katılabildiği 4 kategoride fotoğraf yarışması düzenlendi.

Kültür alanında yaptığı başarılı çalışmaları ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından Logo Kullanım hakkı kazanan Uluslararası Bodrum Dans Festivali, 2013 yılında bir ilke daha imza atı.

"Uluslararası Bodrum Dans Festivali", Avrupa tarihinde ilk kez 23 ülkeden 30 gönüllünün bir araya gelerek hazırlık çalışmalarını yürüttüğü Avrupa tarihindeki ilk festival oldu.

Almanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya ve Slovakya'dan gelen 30 gönüllü genç, AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje ile Bodrum'da 1 ay süren festival çalışmalarında görev aldılar. Ülke bayrakları ile katıldıkları kortej yürüyüşü ve Antik tiyatro da ki dansları ile alkışları topladılar. Uluslararası boyutta dansa gönül veren yüzlerce kişiyi bir araya getiren Bodrum Dans Festivali nin tüm etkinlikleri ücretsiz olarak yapıldı.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.