DSP tüm bölgelerde seçime girecek

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Muğla İl Teşkilatını ziyaret ederken, partisinin bütün bölgelerde seçimlere kendi adayları ile gireceğini açıkladı.Partisinin Muğla İl ve İlçe teşkilatlarını...

DSP tüm bölgelerde seçime girecek

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Muğla İl Teşkilatını ziyaret ederken, partisinin bütün bölgelerde seçimlere kendi adayları ile gireceğini açıkladı.

Partisinin Muğla İl ve İlçe teşkilatlarını ziyaret eden DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Önder Aksakal, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde, o gün yaşanan acıları paylaşırken, ölenlere rahmet, hayatta kalanlara sabır diledi.

17 Ağustos depreminde henüz 5 aylık bir DSP hükümetinin işbaşında olduğunu söyleyen Aksakal, “Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi durumundaki Marmara bölgesinde yaşanan bu felaket, çok sayıda vatandaşımızın ölümünün yanında, vergi gelirlerinin can damarı durumundaki sektörü de yok etmişti. Bir taraftan kara delikleri kapatmaya çalışırken, bir taraftan da deprem yaralarını sarmaya çalıştı. Bunun yanında 50 milyar dolarlık banka hortumlanması felaketiyle de mücadele etti” dedi.

DSP Hükümetinin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit’in Ortadoğu’da Müslüman kanı dökülmesine sebep olacak işgal planlarına hizmet etmediğini belirten Aksakal, “3 Kasım 2002’de kendisi gibi Balyoz darbesi ile siyaset sahnesine giren AKP hükümeti o tarihten bu yana kan gölüne dönen bir Ortadoğu manzarasının ressamı olduğunu tarih elbette yazacak. Tük kurumları ve kuralları alt üst eden devlet yapısını 17 Ağustos depreminden daha fazla yıkıma uğratan bu hükümetten ve onun ‘payandası’ meclisteki partilerden kurtulmak için yaklaşan yerel yönetimler seçimlerin tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. DSP, tüm seçim çevrelerinde halkın içinden adayları ile seçime katılacaktır. Gelin, DSP adaylarını yerel yönetimlerin başına taşıyın” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.