Doğum Yardımı Uygulaması başladı

Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulaması başladı. Bu kapsamda Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300.-TL, ikinci çocuğu için 400.-TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600.-TL tutarında doğum...

Doğum Yardımı Uygulaması başladı

Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulaması başladı. Bu kapsamda Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300.-TL, ikinci çocuğu için 400.-TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600.-TL tutarında doğum yardımı yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu; “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları çalıştıkları kuruma, diğer çalışanların başvuruları Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Menteşe ve Fethiye Sosyal Hizmet Merkezlerinden yapılabilecek.

Başvurular şahsen, iadeli ve taahhütlü posta veya kargo yoluyla da yapılabilecektir.

Bakanlığımız tarafından Doğum Yardımı Sisteminin kamu kurum ve kuruluşlarına açılmasına yönelik iş ve işlemler tamamlanana kadar kamu kurum ve kuruluşları personelin başvurusunu posta yoluyla müdürlüğümüze gönderecekler.

E-devlet kapısından başvuru alınmasına yönelik iş ve işlemler tamamlandığında başvurular e devlet üzerinden de alınabilecek.

Doğum yardımı annenin sağ ve Türk Vatandaşı olması durumunda anneye yapılacak. Eğer anne Türk Vatandaşı değilse bu yardım babaya yapılacak.

Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilecek.  Ancak ödemeye esas çocuk sırasının tespitinde, 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklara doğum yardımı ödenmeyecek ancak sıralamaya dâhil edilecek.anne üçüncü çocuğuna doğum yapmışsa 600, ikinci çocuğuna doğum yapmışsa 400, birinci çocuğuna doğum yapmışsa 300 lira alacak yani 15 Mayıstan itibaren doğan çocuk, ilk çocuk kabul edilmeyecek.” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.